OMÜ, Ürdün Üniversiteleri ile İşbirliği İmzaladı - Son Dakika
Güncel

OMÜ, Ürdün Üniversiteleri ile İşbirliği İmzaladı

OMÜ, Ürdün Üniversiteleri ile İşbirliği İmzaladı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Ürdün üniversiteleri arasında "Akademik İşbirliği Anlaşması" imzalandı.

03.04.2013 15:28  Güncelleme: 15:31

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Ürdün üniversiteleri arasında "Akademik İşbirliği Anlaşması" imzalandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi uluslararası akademik işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salih Kesgin ve İktisat Fakültesi öğretim görevlisi Hiroko Kawamorita Kesim'in Ürdün'de yaptıkları resmi temaslar sonrasında, Ürdün'de bulunan University of Jordan ve Yarmouk University ile akademik işbirliği protokolleri imzalandı.

Prof. Dr. Halis Ölmez, üniversiteler arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimini hedefleyen bu anlaşmalar ile ilgili olarak, çeşitlilik kavramının modern dönemde çok önem kazandığını, bu anlaşmalar ile öğrencilerin farklı ülkelerden arkadaşlar edinme ve değişik kültürleri tanıma imkanını bulacağını, sosyal anlamda kardeşlik bilincinin, akademik anlamda ise ortak çalışabilme ruhunun kazanılacağını belirtti.

Ürdün üniversitelerindeki temasları haricinde, TC Amman Büyükelçisi Sedat Önal tarafından da misafir edilen heyet, ayrıca Amman Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni de ziyaret ederek her iki ülke halkına hitap eden ortak kültürel ve akademik etkinlikler yapma hususunda mutabakata vardı.

"The International Education Establishment" tarafından organize edilen Uluslararası Eğitim Fuarı'na da katılan OMÜ heyeti, dünyanın farklı bölgelerinden gelen üniversite temsilcileri ile bir araya gelerek, Ürdün'deki temaslarını tamamladı. Heyetin bu faaliyetten beklentisini Prof. Dr. Ölmez şu şekilde ifade etti: " Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak öğrencilerimize sunduğumuz eğitimin kalitesini artırmak, öğretim üyelerimize sağladığımız imkanları çeşitlendirmek en temel sorumluluğumuzdur. Dünyadaki ve bölgemizdeki gelişmeleri yakından takip eden, uluslararası ölçekte çalışmalar yapan bir üniversite olmak için akademik ortaklıklarımızın sayısını artırmaya çalışmaktayız. Ürdün üniversiteleri ile gerçekleştirdiğimiz bu akademik işbirliği anlaşmalarının her iki ülkenin öğrencilerine, öğretim üyelerine ve üniversitelerine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanmaktayım." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel OMÜ, Ürdün Üniversiteleri ile İşbirliği İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement