Organlarının Ters Olduğunu 32 Yaşında Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Organlarının Ters Olduğunu 32 Yaşında Öğrendi

Organlarının Ters Olduğunu 32 Yaşında Öğrendi

İç organlarının ters olması rahatsızlığını 32 yaşında öğrenen Kerime Bademli, ikinci bebeğinin doğumu öncesi yaşadığı sancılar nedeniyle başvurduğu Medical Park Antalya Hastanesi’nde safra kesesi ameliyatı oldu.

05.05.2014 10:54

İç organlarının ters olması rahatsızlığını 32 yaşında öğrenen Kerime Bademli, ikinci bebeğinin doğumu öncesi yaşadığı sancılar nedeniyle başvurduğu Medical Park Antalya Hastanesi'nde safra kesesi ameliyatı oldu. İç organları doğuştan ters olan Kerime Bademli'ye safra kesesi ameliyatı yapan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Genel Cerrahi Bölümü'nde görevli Op.Dr. Sabri Tekin, "İkinci kez böyle bir vakayla karşılaşıyorum" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi olarak çalışan 35 yaşındaki Kerime Bademli, "İç organlarımın ters olduğunu yaklaşık 3 yıl önce öğrendim. İlk bebeğime hamileliğimde, doğum öncesi tetkikler esnasında ortaya çıktı. Öğrendiğimde çok ama çok şaşırdım. Ancak, doktor olan eşim kalbimin sağ tarafta attığını söylüyordu. Bu durumu öğrendikten sonra hayatımı sürdürmeye devam ediyordum ta ki safra kesesi taşına kadar" dedi.

Kemer Devlet Hastanesi'nde acil servis doktoru olan eşi Ahmet Bademli ise şunları söyledi: "İlk bebeğimizin doğumuna 10 gün kala stetoskopla eşime, kalp atışlarını dinlettim. 'Bunda bir anormallik var' diye iddia ettim. Doğum öncesi yapılan tetkiklerde hem anestezi hem de kardiyoloji uzmanı buna inanmakta zorlandı. Bu hastaların durumlarını belgeleyen kart çıkartılması ya da dövme yaptırılması gibi yapılanmalar içerisine girmeleri gerektiğini düşünüyorum. Böylece acil durumlarda yaşanacak sıkıntılar azalabilir."

Bademli'nin hem göğüs hem de karın boşluğundaki tüm organlarının ters olduğunu ifade eden Op. Dr. Tekin ise, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, doğuştan gelen bir özellik olarak olduğu gibi bir anormallik olarak da görmemek gerekiyor. On bin nüfusta bir görülen bir durum. Hatta çoğu insan bu durumun farkına bile varmadan hayatını tamamlıyor. Yani hasta, cerrahi bir operasyon geçirmezse bunun farkına varmadan yaşayabiliyor. Eğer hastaya bir işlem yapılacaksa, bu durumun bilinmesi gerekir."

"SAFRA KESESİNİ ALDIK KANALDAKİ TAŞLARI TEMİZLEDİK"

İç organları ters olan Bademli'nin doğuma da yakın bir zamanda rahatsızlanmasının kendilerini açık cerrahiye yönlendirdiğini belirten Op. Dr. Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu tip durumlarda öncelikle ERCP yöntemiyle kanaldaki taşlar temizlenir, sonra da laporoskopik yöntemle safra kesesi ameliyatı yapılır. Ama hastamızın iç organlarının ters olması ve gebelik yöntemleri kullanmamıza engel oldu. Açık cerrahi yöntem uygulamak durumunda kaldık. Bu şekilde hem safra kesesini aldık hem de safra kanalındaki taşları temizledik." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Organlarının Ters Olduğunu 32 Yaşında Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement