Osmancık'ta Çanakkale Zaferi Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Çanakkale Zaferi Kutlandı

Osmancık\'ta Çanakkale Zaferi Kutlandı

Osmancık'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi' nin 99. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı

20.03.2014 09:43  Güncelleme: 09:40

Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü nedeniyle Osmancık'ta bir dizi program düzenlendi.

Osmancık Kaymakamlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi anısına Atatürk Anıtı önünde, Şehitlik'te ve Belediye Kültür Merkezinde törenler düzenlendi.

Törene, Osmancık kaymakamı Sezgin Üçüncü, Garnizon Komutanı İrfan Kıymaz, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı,Osmancık Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz Zorlu, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, AK Parti Osmancık Belediye Başkan Adayı Hamza Karataş, MHP Osmancık İlçe Başkanı Musa Kara, MHP Osmancık Belediye Başkan Adayı Haydar Kurşun, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Osmancık Şube Başkanı Mustafa Sarı, çok sayıda Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasından sonra şehitlik ziyaret edildi. Burada Kur'an-ı Kerim okunarak dualar yapıldı.

Ardından Osmancık Belediye kültür Merkezi'nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kutlama programı devam etti.

Osmancık Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kenan Saygılı günün anlam ve önemini Belirten konuşma yaptı.

Saygılı yaptığı konuşmada, "Bugün Türk Savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmeinin büyük onurunu yaşamaktayız. Türk Milletinin elde ettiği bu zafer sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli etkileri ve sonuçları itibari ile neler götürüp getirdiğine iyi bakılmalıdır.
Bilinmelidir ki bu zafer kolay elde edilmemiş Türk Milletinin Anadolu'daki varlığının devamı bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olmuştur. Çünkü Çanakkale Savaşları Türk'ün kendi öz vatanı söz konusu olduğunda neler yapabileceğini, neleri göğüsleyebileceğini dosta düşmana göstermiş ve bu yönüyle Kurtuluş Savaşına zemin hazırlamıştır. Çanakkale'yi Çanakkale yapan yaralı düşmen askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürerek işgalci askerlere insanlık dersi veren Türk Askeri ve cepheye gönderdiği oğluna "Ya şehit ol ya gazi" demek suretiyle vatanın bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Bu vesile ile birliğin ve beraberliğin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Osmancık Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları oratoryo ve canlandırma gösterisi salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Gösterinin ardından şiir okuma, resim ve kompozisyon gibi çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Çanakkale Zaferi Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement