Osmancık'ta Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kutlamaları devam ediyor. - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kutlamaları devam ediyor.

Osmancık\'ta Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kutlamaları devam ediyor.

Çorum Osmancık'ta Trafik Haftası nedeniyle Osmancık Anadolu Öğretmen lisesi öğrencilerini trafikle ilgili bilgilendirme ve eğitim semineri düzenlendi.

06.05.2015 21:05

Çorum Osmancık'ta Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Osmancık Anadolu Öğretmen lisesi öğrencilerini trafikle ilgili bilgilendirme ve eğitim semineri düzenlendi.

Osmancık Anadolu Öğretmen Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına 9.Sınıf öğrencileri katıldı. Bakanlık Trafik Formatörlerinden Keramettin Kütük Öğrencilere Trafik kazalarından korunmanın yolları hakkında kısa kısa bilgiler verdi. Trafik kazalarından korunmanın yollarının en önemlilerinden birisi trafik kurallarını öğrenmek,ikincisi öğretmek ve en önemlisi ve üçüncüsü ise bunları eksiksiz uygulanmaktır.dedi. Her ferdin,trafikte sürücüleri hata yaptıklarında uyarma hakkına sahip olduğunu ifade ederek sizler bir araçta gidiyorsunuz sürücü hata yaparsa sizde ölürsünüz diyerek trafik kurallarına uymanın insan hayatındaki önemine dikkat çekti.

İkinci olarak konuşan Osmancık ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Bürosu amiri Baş Polis Muhammet Bulut, " Trafik kazaları ülkemizin ve dünyanın, en büyük sorunlarının başında gelmektedir. Bu sorunun çözümü için, ülkemizin üye olduğu, Merkezi Paris'te bulunan bir konsey oluşturulmuş ve her yıl mayıs ayının ilk Cumartesi takip eden hafta, ülkemizde Karayolu Trafik Güvenliği Haftası olarak belirlenmiştir"dedi.

Bir yıl içerinde Ülkemizde yaklaşık 1.200.000 (bir milyon iki yüz bin ) Trafik kazası meydana geldiğine dikkat çeken Bulut, meydana gelen bu kazalarda maalesef 250.000 (iki yüz elli bin ) insanımız yaralanmakta, 3600 (üç bin altı yüz) vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmekte olduğunun altını çizdi.

Bulut,Toplumsal bir sorun olarak her an gündemimizde bulunan trafik kazalarının asgari seviyelere indirilebilmesi için trafik toplumsal duyarlılığın artırılması, bilinçli nitelikli sorumluluk sahibi, trafik kültürü oluşmuş sürücü, yaya ve yolcuların yetiştirilmesi önemli hale gelmiştir.dedi. Sürücülerin sadece Trafik suçu işlediklerinde, alacakları cezadan dolayı değil, kural ihlali yaptıklarında kendilerinin ve diğer insanların hayatını tehlikeye sokacakları, bilinci ve sorumluluğu ile hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Bulut şöyle devam etti.:"Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının analizi yapıldığında, sürücü, yaya, ve yolcuların; kusurlu unsurların başında geldiği anlaşılmaktadır. Trafik kazalarından korunmanın yollarından biri trafik kurallarını öğrenmek, öğretmek ve en önemlisi bunları eksiksiz uygulamaktadır. Küçük yaştan itibaren her insanın eğitilmesi konusunda gerek birey olarak gerekse ilgili tüm kurum ve kuruluşlar üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir. Bu amaçla, trafik güvenliğinin sağlanabilmesi için Altyapının geliştirilmesi kişilerin iyi ve yeterli eğitim ile trafik güvenli davranışları yaşam biçimine dönüştürmesi ile mümkün olacaktır.

Son yıllarda ekonomik gelişmelerde kaydedilen iyileşme, özel araç edinme hızını etkilemekte, araç sayısı yıllar itibariyle hızlı bir artış göstermektedir. Yüksek teknolojiye sahip otomotiv sektörünün ürünlerini kullanmak, bu teknolojinin gerektirdiği bilinç ve beceriye sahip olmayı zorunlu kılmaktadır"şeklinde öğrencilere bilgiler verdi.

Hızlı bir gelişme ve değişme süreci içerinde olan ülkemizde yük ve yolcu taşımacılığı hizmetleri genellikle karayolu ile yapıldığına dikkat çeken Bulut, Osmancık İlçemizde is 15000 (on beş bini) aşkın tescilli aracın bulunduğu, D-100 karayolu üzerinden ise günlük ortalama 11000 (onbirbini) aşkın aracın geçiş yaptığından bölgemiz araç ve trafik yoğunluğu olan ülkemizin önemli geçiş noktalarından olduğunu dile getirdi.

HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kutlamaları devam ediyor. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement