Odunlukta Bulunan İskelet Hayvanın Türü Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Odunlukta Bulunan İskelet Hayvanın Türü Belli Oldu

Odunlukta Bulunan İskelet Hayvanın Türü Belli Oldu

Prof. Dr. Kadir Aslan, bir evin odunluğunda bulunan iskeletine dair açıklama yaptı.

18.02.2014 14:20  Güncelleme: 16:36

Osmaniye'de, bir evin odunluğunda bulunan, tanımlanamadığı için vatandaşların tedirginlik duyduğu hayvan iskeletinin, sansargiller familyasından gelinciğe olduğu belirtildi.

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Temel Birimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Aslan, söz konusu iskeletin fotoğrafları üzerinde yapıkları incelemede, iskeletin, anatomik yapısı göz önüne alındığında büyük ihtimalle sansargiller familyasından gelinciğe ait olduğunu söyledi.

Ön ayakları bulunmayan iskeletin, tedirginliğe yol açmasının normal olduğunu ifade eden Aslan, "İskelete dışarıdan baktığımızda, sırt ve bel omurgalarının uzun, kaburga ve boynunun kısa, arka ayak kemikleri ile kafatası ve diş şeklini göz önüne aldığımızda sansargiller familyasından gelincik (Mustela Nivalis) olduğuna kanaat getirdik." diye konuştu.

Gelinciğin, Türkiye'nin her bölgesinde yaşadığına değinen Aslan, ince, uzun ve kıvrak yapıdaki hayvanın fare, kuş, böcek, yılan ve hayvan yumurtalarıyla beslendiğini, genellikle ağaç oyukları, delik ve çalılıklarda yaşadığını kaydetti.

Aslan, söz konusu iskeletin başka hayvan türüne ait olma ihtimalini düşük gördüğüne işaret ederek, "Bu hayvan, yabani ortamında aç kalarak kent merkezine inmiş, burada köpek yada kedi gibi hayvanlar tarafından öldürülmüş, ön ayakları da başka hayvanlar tarafından kopartılmış olabilir." dedi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Odunlukta Bulunan İskelet Hayvanın Türü Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement