Otistik Çocuklara Büyük Destek - Son Dakika
Güncel

Otistik Çocuklara Büyük Destek

Otistik Çocuklara Büyük Destek

Londra Sefiresi Emel Çeviköz, otistik çocuklar için evinin kapılarını açtı.

14.05.2011 11:10

Türkiye'nin Londra Sefiresi Emel Çeviköz, otistik çocuklar yararına etkinlik düzenledi. Çok sayıda yabancı büyükelçi eşlerinin katıldığı etkinliğin geliri, Türkiye'den TODEV-Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı ile İngiltere'de aynı konuda faaliyet yürüten National Autistic Society arasında paylaştırıldı. Londra Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen etkinliğe, Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz'ün eşi Emel Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok'un eşi Arzu Demirok, Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD) Başkanı Servet Hassan, Kırgızistan Büyükelçisi Baktygul Kalambekova, Fransa, Şili, Tanzanya, Azerbaycan, Tunus ve Portekiz büyükelçilerinin eşleri, İngiltere'nin eski Bakü ve Ankara büyükelçilerinin eşleri, Kraliyet Sanat Akademisi'den (Royal Academy of Art) Jayne Edwards, Kraliyet Mahkemesi Hakimi Hazel Marshall, FIWAL Başkanı Neena Dugal, Kensington and Chelsea Women's Club Başkanı Mary Narwell, Welcome Club London Başkanı Jenny Hab katıldı. Otizm bozukluğu olan bireylere destek olmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Londra'da faaliyet gösteren Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD) de destek verdi.

YARDIM GELİRİ TÜRKİYE-İNGİLTERE ARASINDA PAYLAŞILACAK

Emel Çeviköz'ün ev sahipliğinde gerçekleşen öğle yemeğinin geliri, Türkiye'den TODEV-Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı ile İngiltere'de aynı konuda faaliyet yürüten National Autistic Society arasında paylaştırıldı.

REZİDANSTA 'HAREM' GÖSTERİLDİ

Yardım etkinliğinin konuk konuşmacıları arasında bulunan ünlü belgesel yönetmeni Amanda Burrell ve Gamze Newell, Osmanlı Sarayı'nın güçlü kadınlarını tanıtan birer sunum gerçekleştirdi. Geliri otizme hizmet veren iki yardım kuruluşu arasında paylaştırılan etkinlikte, Türk tarihi ve kültürüne yönelik sunumlar da yapıldı. Türkiye'nin Londra Kültür ve Turizm Bürosu tarafından desteklenen etkinlikte yapımcı ve yönetmen Amanda Burrell konuşmasında televizyon kanalları Channel 4 ve Arts and Entertainment Channel için hazırladığı "Harem" adlı iki bölümlük belgesel filminden parçalar gösterildi. Etkinliğin ikinci konuşmacısı Gamze Newell de "Kadınların İktidarı: Osmanlı İmparatorluğu'nda Harem" konulu sunumunda, Hürrem Sultan, Kösem Sultan ve Nakşidil Sultan gibi Osmanlı Sarayı'nın güçlü kadınlarını konuklara tanıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otistik Çocuklara Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement