Oyuncu Çekimlerde Gerçek Silah Kullandı - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Çekimlerde Gerçek Silah Kullandı

Oyuncu Çekimlerde Gerçek Silah Kullandı

TRT'de yayınlanacak, NİSVAN "Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar" adlı film tadında yapıt, mesleklerine göre ilk ve öncü kadınları konu alıyor.

16.10.2012 10:00

Katre Yapım tarafından hazırlanan ve TRT'de yayınlanacak, NİSVAN "Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar" adlı film tadında yapıt, mesleklerine göre ilk ve öncü kadınları konu alıyor.

Kadınların hayatın her evresinde var olduklarını, yaşanmış tecrübelerin, çekilen zorlukların önemini, örnek kadınların hayatlarında aktarıyor.

Feriha Sanerk'i Elif Tayhan Oynadı

Dönem projelerin de akla gelen isimlerin başın da olan Elif Tayhan, titiz çalışmalar sonunda, Türkiye'nin ilk kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk'i oynadı. Feriha Sanerk'in hayatını oynayan sinema ve dizi Oyuncusu Elif Tayhan, Feriha Sanerk'e benzerliği ile dikkat çekiyor.

"DÖNEM PROJELERİNDEN AYRI HAZ ALIYORUM"

Birçok önemli proje de rol alan Elif Tayhan, dönem projelerinde görev almak dan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ''Nİsvan icin cekimler tamamlandı. Çok keyif aldim. Bana projeden bahsedildiğinde çok heyecanlandım. Başarılı Türk kadınlarının temsil edildiği bir projenin varlığı bile insana heyecan veriyor. Elbette; bugün Emniyet Müdürü olan veya Emniyet Müdürü olmak isteyen tüm kadınlarımız adına bu role hakkını vermek icin oynadim. Kendisi vefat etmeden önce projede kullanılsın diye kıyafetlerini göndermişti. AYrica tum emniyet teskilati bana ve nisvan ekibine cok yardimci oldu. Silah sahnelerinde gercek silahla atis yaptim. Polisligin Cok gurur verici bir meslek oldugunu oynadigim rolde anladim. Çekimlerde, o kıyafetleri giydim. Tarihe mal olmuş kadın kahramanlarımızın varlığı, yeni kadın kahramanlarımıza yol açacak diye düşünüyorum. Türk kadını, dünyanın hiçbir kadınında olmayan üstün özelliklere sahip, bunu Kemal Atatürk de belirmişti. Onların varlıklarını hissetmek çok güzel. Ayrıca bu tür rolleri de düşünmeden kabul ediyorum. Rolün içeriğini benimseMem yeterli."

ELİF TAYHAN : ''FERİHA HANIMLA İZLEMEK İSTERDİM''

Tüm hayatını Nisvan için anlatan ve geçtiğimiz aralık ayın da hayatını kaybeden Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk'i oynayan Oyuncu Elif Tayhan çekimler de çok duygulandığını belirterek, '' Feriha Sanerk çekimlere başladığımız da hayattaydı. Şuan maalesef aramızda olmayan idol kadınlarımızdandır kendisi. Bu anlamda benim için özel anlam ifade ediyor oynadığım rol. Feriha hanımın hayatta olup da beraber belgeselini izlemeyi çok isterdim. Fakat bana kendi kıyafetlerini gönderdi. Ben gerçek kıyafetleri ile onu oynadım. Benim için çok büyük bir onur ve gururdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Oyuncu Çekimlerde Gerçek Silah Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement