Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Güncel

Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası Başladı

Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası Başladı

Mersin'deki şampiyonaya 15 ilden 70 engelli sporcu katılıyor.

03.06.2014 15:07

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nün düzenlediği, 15 ilden 70 engelli sporcunun katıldığı "Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası" başladı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Cimnastik Salonu'ndaki şampiyonanın açılış töreninde, özel sporculara her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Sporculara başarı dileyen Güzeloğlu, "Şampiyona bittikten sonra bütün sporcuları ve ailelerini deniz kenarında 5 yıldızlı tesiste bir gün misafir edeceğiz. Denizle buluşup dinlendikten sonra memleketlerini dönecekler" dedi.

Federasyon başkanı Birol Aydın da  özel sporcuların, hayatın her alanında bulunmasını arzuladıklarını belirterek, yıllar önce "bunlardan bir şey olmaz" denilen çocukların bugün sporda başarı kazandığını vurguladı.

İki gün sürecek olan şampiyonada, down sendromlu, otistik ve mental 70 sporcu, ritmik ve artistik branşlarında yarışacak.

6 branşta Türkiye şampiyonu oldu

Şampiyonada, son 2 yılda 6 branşta Türkiye şampiyonu olan Cemal Çoban da mücadele edecek.

Hüseyin Polat Eğitim Uygulama Okulu Spor Kulübü Derneği Başkanı Gökhan Arsu, AA muhabirine, sporcuları Çoban, bu yıl da şampiyonluğu hedeflediğini söyledi.

Arsu, "Cemal Çoban, halka, kulplu beygir, barfiks, paralel, tramplen ve yer hareketlerinde 2 yıldır üst üste Türkiye şampiyonu oldu. Zihinsel engelli olmasına rağmen çok başarılı. Avrupa'da özel sporcular cimnastik branşında çağrılmıyor. Çağrıldığımızda orada da başarı elde edeceğimize inanıyorum" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement