Özgür Özel, Bu Kez Tire'deydi - Son Dakika
Güncel

Özgür Özel, Bu Kez Tire'deydi

Özgür Özel, Bu Kez Tire\'deydi

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, bu kez de EĞİTİM-SEN Tire şubesinin davasını izlemeye gitti.

11.05.2012 16:40

Türkiye'nin her yerindeki, özellikle ifade ve hak arama özgürlüklerini hedef alan, her tülü davayı izleyen CHP Manisa Milletvekili Ecz. Özgür ÖZEL, bu kez Tire'deydi ve Eğitim-Sen'e bağlı toplam 11 öğretmenin geçen yıl 14 Ekim tarihinde gerçekleştirdikleri "grevsiz toplu sözleşme" protestosu ve meşaleli eylemi nedeniyle yargılandıkları davayı izledi. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile birlikte Tire'ye giden ÖZEL, yürüyüş ve basın açıklaması yapmak, marş söylemek suçları ile davaları görülecek olan öğretmenlere ve Eğitim-Sen üyelerine destek verdi.

14 Ekim tarihinde Eğitim-Sen'in, Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleşen "grevsiz, toplu sözleşme ve sendikal hakların bir anlamı olmayacağı" yönündeki basın açıklaması ve protesto yürüyüşleri Tire'de polis tarafından engellenmiş, bu yürüyüş sırasında öğretmenler biber gazı ve cop saldırıları ile karşılaşmışlardı. Bunun üzerine, Tire'de 11 öğretmen hakkında 2919 sayılı 'Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na' muhalefet ve 'Gündoğdu Marşı' okudukları gerekçesiyle dava açıldı ve öğretmenler Tire Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.

ÖZEL, bu davayı izlemek için gittiği Tire'de o gün yürüyüşün engellendiği yerden kortejin başına geçti ve pankartı tutarak Eğim-Sen temsilcilerine destek verdi. Tire Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 300 civarında eylemci, milletvekilleri ve diğer destekçi grupların da katılımıyla ellerinde bayrak ve afişlerle sloganlar eşliğinde protesto yürüyüşüne geçti. Daha önceki eylemde açıklama yapılmasına izin verilmeyen yerde bir açıklama yapan ÖZEL'e, Tire Eğitim-Sen temsilcileri Ankara'dan Tire'ye kadar gelerek yanlarında olduğu için teşekkür etti. ÖZEL, burada yaptığı konuşmada;

"Gündoğdu Marşı gibi anti emperyalizm ve özgür Türkiye vurgusu yapan bir marşı söylediği için bugün burada öğretmenlerimiz yargılanıyor. Bu acı bir durumdur. Bu marşı söyleyenlerin değil, bu marşa tahammülü olmayanları mahkemelerimiz yargılamalı. Her biri çocuklarımızı yetiştirecek olan, geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizle dayanışma içerisinde olmaktan çok mutlu olduğumuz bu günde, asıl yargılanması gerekenler o gün yürüyüşe engel olan emniyet güçleri ve İç İşleri Bakanlığıdır. Asıl suçlular, o gün öğretmenleri suçlayanlardır." dedi.

Bu açıklamanın ardından davanın görüleceği Adliye salonuna geçen Özgür ÖZEL, duruşmayı takip etti. Söz konusu dava Emniyetin görüntülü kayıtlarının yeniden izlenmesi için 6 Haziran 2012 tarihine ertelendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özgür Özel, Bu Kez Tire'deydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement