Pala; "Bursa, Dünya Kentidir" - Son Dakika
Güncel

Pala; "Bursa, Dünya Kentidir"

Pala; "Bursa, Dünya Kentidir"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala, Türkiye markası haline gelen Bursa Kent Konseyi'nin 33 ayda 3607 etkinlik yaptığını söyledi.

23.03.2012 14:29

Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği'nde (BUMİAD) sunum yapan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, demokrasi kültürünün geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa'nın Dünya kenti olduğunu söyledi. Kendisinin de teknik insan olduğunun altını çizen Pala, teknik konularda çalışan bireylerin ülke için farklı fikirler ortaya koyması gerektiğini anlattı. Fikirlerin üretilebileceği çeşitli ortamlar olduğunu dile getiren Pala, "Akademik meslek kuruluşları, iş hayatı meslek kuruluşları ve toplumsal kuruluşlar fikir ve politika üretmek adına var.

Özellikle Bursa için bile fikir üretilse çok büyük faydası olur. Çünkü Bursa'da üretilebilecek her fikir direkt Türkiye'ye hatta dünyaya hitap edilebilecek noktadadır. Bursa, binlerce yıllık tarihi ve doğal değerleriyle bir turizm kentidir. Bursa, büyük Osmanlı coğrafyasının kurulduğu bir kenttir. Altı padişah ve bir cumhurbaşkanı topraklarımızda yatmaktadır. Aynı zamanda sanayi ve üretim olarak da Türkiye'nin lokomotifi konumundadır. Böylesine önemli bir kentte yaşamak bir büyük bir şanstır. Bursa'da bulunmanın vizyonu ve ufku çok büyüktür. Bunun için iyi çalışmak ve çok farklı konuları üretmek zorundayız" dedi.

"Demokrasi kültürünün geliştirilmesi için çalışıyoruz"

Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'ye örnek bir Bursa modeli olduğunu söyleyen Pala, demokratikleşme yolunda kent konseylerinin çok önemli bir şans olduğunu hatırlattı. Bursa'da üretilmiş ve Bursa'ya has unsurları içeren Türkiye'nin en güçlü, en dinamik ve en aktif kent konseyi olduklarını belirten Pala, Bursa'da bu sürecin Erdem Saker zamanında Yerel Gündem 21 olarak başladığını söyleyerek, "Özellikle Bursa'da çok daha hızlı yol almamızın bir sebebi de Yerel Gündem çalışmalarının geçmişte güçlü olmasıdır. Yasa ile kent konseyi kavramının belediye kanununa girmesi ile birlikte 2009 yılında yeni bir yapılanmaya giderek Bursa Kent Konseyi modelini oluşturduk. Toplumsal denge çizgisi anlayışı ile belirli kesimlere değil, herkese ve her kesime açık çalışıyoruz. Demokrasi kültürünün, uzlaşma ve hoşgörü anlayışının, sosyal hayatta insan ilişkilerinin, özgürlükler ve insan haklarının geliştirilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Sosyal çalışmalara önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, Bursa Kent Konseyi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Pala, Bursa Kent Konseyi'nin 4 meclisi, 34 ayrı çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle kurumsal hale geldiğini vurguladı. Türkiye'nin en büyük kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi'nin Haziran 2009 ile Şubat 2012 tarihleri arasında 101 bin 143 katılımcı ile 3 bin 607 etkinlik yaptığını belirten Pala, "Bursalılar katkısıyla Kent Konseyi'nde her gün etkinlikler yapılıyor. Tüm Bursalıları, kent konseyi ofislerimize bekliyoruz" diye konuştu.

"Türkiye'de birçok ilke imza atıyoruz"

Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'de birçok ilke imza attığını anlatan Pala, en iyi gençlik meclisi ve kadın istihdamına değer veren kamu kurumu ödülünü aldıklarını söyledi. Kent konseyi bünyesinde birçok değişik konuyla ilgilenen çalışma grupları olduğunu kaydeden Pala, "Yabancı kökenlilerin oluşturduğu Yabancılar Çalışma Grubu, Türkçe kursları düzenliyor, 23 ülkeden gelenlerin katıldığı toplantılar tertipleniyor. Bu insanların Bursa'yı iyi tanıması gerekiyor. Yurtdışında bizleri de iyi anlatmasını sağlıyoruz. Diğer tüm çalışma gruplarımızla kentin ve ülkenin meselelerini yakından takip ederek çözüm üretilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği Başkanı İlker Özaslan ise, Türkiye'deki kent konseyleri arasında dinamizmiyle, etkinlikleriyle Bursa Kent Konseyi'nin en önde olduğunu söyledi. BUMİAD çalışmaları hakkında da bilgi veren Özaslan, "2009 yılında işadamı sıfatıyla çalışan mühendis mimar ve şehir plancısı meslektaşlarımızın bir araya gelerek kurduğu ve bugün 3. yaşını doldurmak üzere olan teknik bir dernektir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pala; 'Bursa, Dünya Kentidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement