Pala'dan "Sigorta Borçlusu Kavramını Ortadan Kaldıracak Formül" - Son Dakika
Güncel

Pala'dan "Sigorta Borçlusu Kavramını Ortadan Kaldıracak Formül"

Pala\'dan "Sigorta Borçlusu Kavramını Ortadan Kaldıracak Formül"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, işçi ve işverene ait maaş, vergi ve primlerin brüt ücret olarak çalışanın banka hesabına yatırılması, devletin de tüm alacaklarını buradan tahsil etmesiyle iş aleminin çektiği sıkıntıların biteceğini söyledi.

22.12.2012 14:55

"Sigorta Borçlusu Kavramını Ortadan Kaldıracak Çözüm"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından gençlere yönelik iş imkanları hakkında düzenlenen toplantıda ve bir TV programında yaptığı konuşma ve açıklamalarda "Sigorta Borçlusu Kavramının Ortadan Kaldırılması" hakkında şunları söyledi.

"75 milyonluk ülkemizi 4 milyon vergi mükellefi taşıyor."

75 milyonluk ülkemizi 4 milyon vergi mükellefi taşıyor. Sigortaya kayıtlı 1.200.000 iş yeri ve 9 milyon civarında işçi bulunuyor. Dünyadaki ve ülkemizdeki zorunlu ekonomik gidişat sonucunda devlet artık sadece polis, asker, öğretmen, memur gibi alanlarda istihdam alanı açabiliyor. Geriye kalan milyonlarca insana istihdam alanlarını ise özel sektör açıyor. Özel sektör, tuzaklarla dolu, vergi ve sigorta borçlusu üreten bu mevzuat ile yeni iş alanları açabilir mi? İş aleminin önündeki engeller mutlaka kaldırılmalıdır.

"Sigorta borçlusu kavramını kaldıramazsanız, insanlar eleman çalıştıramaz hale gelir"

Yüzbinlerce insanın borçlu hale geldiği, borçlarını yeniden yapılandırmak için kuyruklara girdiği ancak borç olarak önüne çıkarılan paraların ödenmediği için defalarca tekrarlanan vergi ve sigorta affı sistemi ile iş aleminin sıkıntılarının giderilmesi mümkün değildir.

"Sigorta Borçlusu Kavramını Ortadan Kaldıracak Çözüm Var"

İş aleminin çektiği sıkıntıları, sigorta muhataplığını, bordroları, kayıtları, beyannameleri, suçlamaları ortadan kaldırmak için, sigorta borçlusu kavramını yok eden basit mucizevi bir çözüm var.

İşçi ve işverene ait maaş, vergi, prim vs her şey dahil bürüt ücret çalışanın banka hesabına yatmalı. Devlet ne alacaksa, ne kesintisi yapacaksa bankaya yatan paradan otomatik olarak alsın.

Böylece İş alemi artık bordro ile beyanname ile maliye ile uğraşmayacak, işverenin sigorta veznelerine ödeme yükümlülüğü ile bordro ve beyanname gibi kayıtlar, cezalar ve suçlamalar ortadan kalkacaktır.

Bu çözüm teklifinin kabul görmesi ve Türkiye'de uygulanabilir olması kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiş bulunuyor. Bu teklif, Türkiye'de sigorta borçlusu kavramını ortadan kaldıracak ve insanları rahatlatacak bir sistemdir.

Bursa Kent Konseyi olarak "Vergi ve Sigorta Borçlusu Üreten Sistemle Mücadele" yolunda çözüm üreten çalışmalarımıza devam edeceğiz. İş alemini sıkıntıya sokan, borçlu hale düşüren bozuk sistemin aşılabilmesinin yolu mevzuatı düzeltmekten geçiyor. Milyonlarca insanı borçlu hale getirip kuyruklarda borçlarının yapılandırılması için uğraş verdiren borçlu üreten sigorta ve vergi mevzuatı düzeltilmelidir, diyoruz.

Tertemiz ve korkusuz bir iş hayatının ortaya çıkarılabilmesi ve herkesin rahatlatılabilmesi için çözüm teklifimizin dikkate alınmasını temenni ediyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pala'dan 'Sigorta Borçlusu Kavramını Ortadan Kaldıracak Formül' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement