Paris'te Eğitimin Kapsayıcı Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Paris'te Eğitimin Kapsayıcı Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü Çalıştayı

Paris\'te Eğitimin Kapsayıcı Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü Çalıştayı

Dha DIŞ HABER - Paris'te Eğitimin Kapsayıcı Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü çalıştayı İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Sekretaryası, OECD Nezdinde Türkiye'nin Daimi Temsilciliği ve uluslararası bir danışmanlık şirketi olan APCO Worldwide işbirliğinde Eğitimin Kapsayıcı Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü konulu çalıştay düzenlendi.

21.10.2015 16:00

Dha DIŞ HABER - Paris'te Eğitimin Kapsayıcı Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü çalıştayı

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Sekretaryası, OECD Nezdinde Türkiye'nin Daimi Temsilciliği ve uluslararası bir danışmanlık şirketi olan APCO Worldwide işbirliğinde Eğitimin Kapsayıcı Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü konulu çalıştay düzenlendi.

OECD Merkezindeki Chateau de la Muette salonlarında düzenlenen Eğitim çalıştayı, OECD Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Mithat Rende ve OECD Genel Sekreter Yardımcısı Stefan Kapferer'in konuşmalarıyla açıldı.

Toplantıya, OECD Eğitim Direktörü, İspanya'nın eski Eğitim Bakanı ve OECD Daimi Temsilcisi, Microsoft ve Varkey Foundation yetkililerinin yaptıkları konuşmalarla devam edildi.

İnteraktif bir tartışma ile katılımcıların görüş alış verişinde bulunmaları sağlandı. G-20 Dönem Başkanlığımız sırasında, son dönemdeki küresel gelişmeler ışığında, eğitimin kapsayıcı büyüme ve sürdürülebilir kalkınmaya katkısı bağlamında, konunun uzmanları arasında diyalog ve fikir alışverişine imkan sağlaması ve bu alanda yürütülmekte olan çalışmalara Çalıştaya katkıda bulunması.

Çalıştay'ın amacı eğitimin ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınmada artan önemi ışığında, eğitim, beceriler, inovasyon, verimlilik, teknoloji, beşeri ve entelektüel sermaye gibi alanları da kapsayacak şekilde konunun uzmanlarını bir araya getirerek OECD'nin çalışmalarına katkı sunmak.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında kapsayıcı, eşitlikçi ve kaliteli bir eğitim hedefi yer aldığından evrensel nitelik taşımaktadır. Çalıştayda bu evrensel hedefin uluslararası toplumun önüne koyduğu fırsat ve sınamalar da ele alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris'te Eğitimin Kapsayıcı Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement