Paris Unesco Piyanist Gülsin Onay Resitaline Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Güncel

Paris Unesco Piyanist Gülsin Onay Resitaline Ev Sahipliği Yaptı

Paris Unesco Piyanist Gülsin Onay Resitaline Ev Sahipliği Yaptı

Paris UNESCO Piyanist Gülsin Onay resitaline ev sahipliği yaptı Piyanist Gülsin Onay UNESCO'nun kuruluşunun 70. yıldönümü dolayısıyla Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği'nin düzenlediği programda resital verdi.

22.12.2015 11:45

Paris UNESCO Piyanist Gülsin Onay resitaline ev sahipliği yaptı

Piyanist Gülsin Onay UNESCO'nun kuruluşunun 70. yıldönümü dolayısıyla Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği'nin düzenlediği programda resital verdi.

Paris'te UNESCO'nun merkez binasında UNESCO'nun 70.kuruluş etkinlikleri çerçevesinde düzenlen etkinlik Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve eşi İnci Botsalı ev sahipliğinde gerçekleşti. Büyükelçi Botsalı ve eşi İnci Botsalı resitalin yapılacağı salon kapısında konukları karşıladı.

UNESCO'nun Paris'teki merkez binasında gerçekleşen resitale, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ekrana yansıtılan konuşması ile katıldı. Etkinliğe Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve eşi, Türkiye'nin (OECD) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu, Paris Kültür Tanıtma Müşaviri Serra Aytun, UNESCO diplomatları,Türk ve yabancı konuklar 1300 kişilik salonu doldurdu.

UNESCO Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı açılış konuşmasında Özellikle dünyada insan yapısı feleketlerin tekrarlanma eğiliminde olduğu bu dönemde UNESCO'nun bu bağlamda dünya barışına, insanlığa her zamankinden daha fazla hizmet etmesi gerekiyor dedi.

Botsalı, konukları dünyada terör ve şiddette hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Defalarca alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Gülsin Onay, son çalışmasını dünyadaki bütün terör ve şiddet kurbanlarının anısına çaldı. Resital sonrası yerli ve yabancı konuklara CD'lerini imzaladı.

Gülsin Onay, Çok güzel bir konserdi. UNESCO'nun 70.kuruluş yıldönümünde 1300 kişilik bir salonda güzel bir dinleyici ve benim için etkileyici bir geceydi. Duygusal bir an oldu dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜM

-----------------

UNESCO Gülsin Onay Konser Büyükelçi Avni Botsalı

Haber - Kamera Gülten ÖZBEY - PARİS (DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris Unesco Piyanist Gülsin Onay Resitaline Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement