Özgür Özel'den Erdoğan ve Bahçeli'ye 15 maddeli emekli çağrısı - Son Dakika
Politika

Özgür Özel'den Erdoğan ve Bahçeli'ye 15 maddeli emekli çağrısı

CHP lideri Özgür Özel, Ankara'da düzenlenen Büyük Emekli Mitingi'nde konuştu. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye emeklilerle ilgili 15 maddeli bir çağrıda bulunarak ''Bu meydanın yüzünü güldüreceğiz. Var mısınız?'' diye sordu. Özel ayrıca partisinin ilk seçim vaadini açıklayarak emekli maaşının önce asgari ücrete, 2 yıl sonra da 1.5 asgari ücrete çıkarılacağını söyledi.

26.05.2024 15:15

Ankara'da CHP'nin düzenlediği Büyük Emekli Mitingi'nde konuşan Özgür Özel, emeklilerin sesi olacaklarını belirterek partisinin ilk seçim vaadini duyurdu. Özel, CHP iktidarında emekli maaşının önce asgari ücrete 2 yıl sonra da 1.5 asgari ücrete çıkarılacağını açıkladı.

"HAKKINIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIM"

CHP'nin bugün Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlediği Büyük Emekli Mitingi'ne yurdun farklı illerinden emekliler ve farklı sendikalar katıldı. Mitingde hükümete ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e eleştireler yönelten Özel, IMF'yi kastederek "Mehmet Şimşek, bu gulyabanini al Saray'a git." dedi. Özel, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye emeklilerle ilgili 15 maddeli bir çağrıda bulundu.

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özel'in mitingdeki konuşmasından öne çıkanlar şöyle: "Biz konuştuk, biz anlattık, siz geldiniz. Kendi meselenize sahip çıktınız. Bugün Ankara'da iğne atsan yere düşmüyorsa bunun sahibi sizlersiniz. Dünyanın en büyük korusunun söylediği en acıklı şarkıdır bu. Emeklinin sorununu çözmezseniz meydanlar, sokaklar bizimdir dedik. Bu sesi ya duyacaklar ya da durmayacağım, hakkınızı söke söke alacağım.

Hollanda'dan Ursula emekli olmuş, Trabzon'a geliyor, geziyor. Trabzonlu Ulviye teyze manava gidemiyor, pazara çıkamıyor. Hans'ın yaşadığı hayatı Hasan'dan esirgeyenlere yazıklar olsun.

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

"HER AY 5.5 ÇEYREK ALTINI ALIP KAÇAN BİR DÜZEN VAR"

Bu iktidar geldiği gün en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi 10 bin lira 2.5 altın almıyor. Her birinizin her ay 5.5 çeyrek altını alıp kaçan bir düzen var. Sesinizi duymazlarsa onlardan hesabı ilk sandıkta soracaksınız. Burada emekliler dışında emekli olamayanlar var.

Astsubaylar emekli olamıyor. Emekli olunca maaş yarıya düşüyor. Yaşı dolduğunda da sefalete sürükleniyor. Her kademede görev yapanların özlük haklarını savunuyoruz.

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

"GULYABANİNİ AL SARAY'A GİT"

OYAK'ta sözde TÜİK enflasyonu kadar portföy yönettik diyorlar. Bunun adı haksızlık değil, bunun adı hırsızlıktır. Yazıklar olsun.

Ekonomi öncelik belirleme işidir. Ekonomik tercihler sizi kimin hükumeti olduğunuzu gösterir. Toplam 48 milyon kişiye ödenen para bütçede faize ödenenden çok daha az.

Başımızda bir gulyabani var. Gulyabani IMF değil. Ama IMF hayaleti aramıza dolaşıyor. Mehmet Şimşek, bu gulyabanini al Saray'a git. Biraz da zenginlerin penceresine gitsin o.

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Sayın Erdoğan'a, Sayın Bahçeli'ye bir çağrıda bulunuyorum. 15 madde, 15'ini yapacağız, el birliğiyle yapacağız. Bu meydanın yüzünü güldüreceğiz. Var mısınız? Başlıyorum:

  • En düşük emekli aylığı hiçbir dönemde asgari ücretten az olamayacağını yasal düzenlemeye bağlayalım.
  • Prim düzenleme katsayısı aylık bağlama oranı, aylıkların alt sınırını hakkaniyetle ölçüde artıralım.
  • İntibak yasası çıkararak 2000 öncesi, 2000-2008 arası, 2008 sonrası ayrımları ortada kaldıralım.
  • Emeklilerimize ciddi yük oluşturan ilaç katılım paylarını fiyat farklarını muayene ücretlerini mutlaka artık ortadan kaldıralım.
  • Emeklinin ortezlerinden protezlerine ayağını kaybetmiş bu vatan için çalışırken, protezi var eskimiş verdikleri para olması gerekenin 30'da 1'i; ortezde protezde en iyisi emekliye hemen ödenmeli
  • Emeklilere sendikal örgütlenme hakkı tanınmalı.
  • Emekli bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesine çıkarılmalı.
  • Kurumların özel sandıklarından emekli olanlar banka gibi kuruluşlar, özel bankaların kendi sandıklarından emekli olanları bayram ikramiyeleri eşitlenmeli, ilaç katkı payları düşürülmeli. Onlara promosyon ödemesi yapılmalı.
  • Emekliler için emekli kart çıkarılmalı.
  • Elektrik ve doğalgaz faturalarında yüzde 25 ile 40 arasında indirim yapılmalıdır.
  • Emeklilikte kademe bekleyenlerin, staj ve çıraklık mağdurlarının emekli askerlerin sorunları çözülmelidir.
  • 65 yaş üstü ulaşım sorunu asla bir daha hiçbir emeklimizi rencide etmeyecek şekilde şoför esnafını da düşünerek onları karşı karşıya bırakmadan kanun yoluyla devlet eliyle devletin cebinden çözülmelidir.
  • Çalışmak zorunda kalan emeklilerden SGK destek uygulaması kesintisi bitirilmeli.
  • Emeklilerin kredi ve kredi kartı borçları bir defaya mahsus bütün faizleri silinerek 5 yıla bölünmeli, bu kamburdan emekliler kurtarılmalıdır.
  • Vergide adalet mutlaka sağlanmalı, dolaylı vergi kademeli olarak sıfırlanmalı.

İLK SEÇİM VAADİ: EMEKLİ MAAŞI ÖNCE ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILACAK

CHP iktidarının ilk seçim vaadini açıklıyorum. Bir an önce yasal düzenlemeler tamamlanıp emekli maaşı ilk önce asgari ücrete, 2 yıl sonra da 1,5 asgari ücrete çıkarılacaktır."

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak
Özgür Özel\'den Erdoğan ve Bahçeli\'ye 15 maddeli emekli çağrısı

Son Dakika Politika Özgür Özel'den Erdoğan ve Bahçeli'ye 15 maddeli emekli çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • Salim Akgün: Avrupa'da bizim ülkemizdeki gibi 43 yaşında emekli olan yok 55 73 Yanıtla
    Harun Çelik: Avrupadaki emeklinin sosyal hakları yada emekli kazanımları ülkemizle aynımı peki , ayrıca hangi Avrupa ülkesinde 1 dönem mv olan biri süper emekli olup 85 bin tl alıyor söyle hele filozof efendi 83 9 fuat yücel: Avrupada çalısmayanada maaş var burda çalışma açlıktan ölürsün o nedenle avrupayla kıyas edilmez 51 3 Aykut Gülşen: haklısın da devlet böyle bir kanun çıkarmış adam 3000 günden emekli olmuş o zaman kaldır. 24 4 Erdem Tos: doğru avrupadaki yaşam şartlarıda burada yok 15 2 Gökhan Çelik: Burada var be bunu yapanlar sisteme 1 gün geç gireni 60 yaşında emekli ediyor arada uçurum var adalet ise herkese uygulanmalı yanlış bir karar verildi ise iptal edilmeli 5 0
  • Mustafa karaca: Tamam emeklilerde sıkıntı var.bende emekliyim.galiba chp.emeklileri arkasına alarak, devletin bütçesini çökertmek, enflasyonu olabildiğince yükseltmek, erken seçim yapmak.malesef bir çok insanımızda devletten ziyada cep hesapları yapiyor.son mahalli seçimler bunu gösteriyor.asla ülkemi ne para ne başka bir şeyle değiştirmem.terör yanlılarına asla destek olmam. 21 35 Yanıtla
    Murat BEYDÜZ: şaka gibisin:)) 9 2
  • Harun Çelik: Kademeli emeklilik çözülmelidir 99 eyt den emekli olanla 1 gün sonrası arasında 20 yıl fark kabul edilemez çok büyük saçma bir mağduriyet var 44 12 Yanıtla
  • Vedat Kıral: emeklirerin bu yaşadığı sıkıntılar hangi parti cözerse isanini seven ülkesenini düşunen demektir 53 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement