Başıboş köpeklerle ilgili düzenlemede uyutma nasıl olacak? AK Parti'den açıklama var - Son Dakika
Politika

Başıboş köpeklerle ilgili düzenlemede uyutma nasıl olacak? AK Parti'den açıklama var

Kamuoyunda tartışma konusu olan başıboş köpeklerle ilgili düzenleme hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, saldırganlığı devam eden ve kuduz riski olan hayvanların uyutulacağını söyledi. Güler ayrıca düzenlemenin henüz tamamlanmadığını belirterek 10-15 gün içinde kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

26.05.2024 15:00

Sokak hayvanlarıyla ilgili henüz taslak durumunda olan düzenleme kamuoyunda farklı tartışmalara neden olurken AK Parti'den yeni bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, saldırgan olan ve kuduz tehlikesi bulunan hayvanların uyutulacağını söyledi.

"KUDUZ TEHLİKESİ OLAN UYUTULACAK"

Kanal 7'deki canlı yayınına konuk olan Güler, sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmanın henüz tamamlanmadığını belirterek özellikle "uyutma" seçeneğiyle ilgili çıkan tartışmalara yanıt verdi.

Düzenlemenin, sokak hayvanlarını sahiplendirmek ve barınaklarda korunmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Güler, "En sonunda saldırgan, kuduz tehlikesi taşıyan hayvanları da uyutmak. Bunların aşama aşama desteklenmesi gerekiyor." dedi.

"BARINAK DIŞINDAKİ HAYVANLARDA CİDDİ KUDUZ TEHLİKESİ VAR"

Mevcut barınakların, orman alanlarında yapıldığını belirten Güler, "Bu barınaklarda kalmayan, orman alanlarda yaşayan hayvanlarda ciddi bir kuduz tehlikesi oluşmuştur. Bu hayvanların yaşam alanlarını tehlikeye sokuyor. Burada hayvan satışının sıkı denetiminin oluşturulması ve önlem alınamayacak hayvanların uyutulması konusunda çalışma yürütülüyor." şeklinde konuştu.

"10-15 GÜN İÇİNDE DÜZENLEMEYİ PAYLAŞACAĞIZ"

Güler, önümüzdeki günlerde muhalefet partilerini ziyaret edeceğini belirterek görüşmelerin sonrasında düzenlemeyle ilgili çalışmalar yapacaklarını belirtti ve "10-15 gün içerisinde düzenlemeyi paylaşacağız." dedi.

Başıboş köpeklerle ilgili düzenlemede uyutma nasıl olacak? AK Parti\'den açıklama var

Son Dakika Politika Başıboş köpeklerle ilgili düzenlemede uyutma nasıl olacak? AK Parti'den açıklama var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Musa Klavuz: Saga sola saldiran insanlarida uyutun o zaman ??? 61 6 Yanıtla
    Emir Kozcu: On numara yorum Musa. Ankara null dan başlayabilirler. 16 2
  • Ankara null: zehirleyin hepsini zehirleyin hepsini 10 47 Yanıtla
    Emir Kozcu: İlk zehir için şanslı hayvan sensin ye bakalım. 38 14 Emin Erol: can onlarda neden zehirlensin ki yasam hakki var onlarin da 16 2 Musa Klavuz: Boş yapma kardeşim 12 3 Mehmet Erginer: Nulll Nulll aranma 1 0
  • güngör SAĞ: bu taslağı hayvanları koruma dernek ve veteriner hekimlerle işbirliği yaparak toplumun her kesmininde hassasiyetini gözönünde bulundurmak lazım, insanlara zarar veren ve hastalıklı O (kuduz)olanlar için gerekli tedavi ve karantina süreci yürütülmeli zararsız hayvanlarında temiz düzenli barınaklarda her türlü rehabilitasyonu eğitimi ve barınma ihtiyacını karşılamalı biran önce şu pis hastalıklı ve yaşam şartlarını zorlayan barınaklardan sağlıksız ortamdan hayvanları kurtarmak lazım bir an önce insanlar eğitimli köpekleri seviyo mesela bu hayvanlar rehabilitasyon merkezinde eğitilebilir arama kurtarma esnasında kullanılabilir kontrolsüz üremeleri engellenebilir kısırlaştırılabilir ama tüm bunları paydaş dernek ve vtrnr hekimlerle yapmalı 14 5 Yanıtla
  • Kol Yen: Tayvan a çin e satın kesin çözüm adamlarda yararlansın 4 6 Yanıtla
    Ersin Altiparmak: ülke ve millet yararına yorum yapan tekk kişi sensin kardeş.. Ekonomiye katkida sağlar ?? 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement