Patlamadan Yaralı Kurtulan Asker Konuştu - Son Dakika
Güncel

Patlamadan Yaralı Kurtulan Asker Konuştu

Patlamadan Yaralı Kurtulan Asker Konuştu

Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama sonrası hastaneye yaralı olarak kaldırılan asker patlamayı anlattı.

06.09.2012 02:39  Güncelleme: 09:57

Afyonkarahisar'da askeri kışlada bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken patlama meydana geldi. 4 sivil, 3 asker yaralanırken cephanelikte bulunan 15-20 askerin durumu hakkında bilgi alınamadı.

Afyonkarahisar'ın Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500. İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'nda meydana gelen patlamadan yaralı olarak hastaneye kaldırılan asker, dehşet dolu aanları bu sözlerle anlattı; "Biz cephanede cephanelik istifliyorduk, bende namaz kılmak için 50 metre uzakta namaz kılıyordum o esnada patlama oldu, nerde bilmiyorum arkadaşlarım, takriben 30'a yakın arkadaşım vardı."

Muhabirin Sabotaj olma ihtimali var mı? diye sorması üzerine yaralı mehmetçik şöyle cevap verdi:

"Hayır biz cephane istiflediğimiz için, büyük ihtimal cephanelikte bi şey oldu, ters giden bi olay oldu ondan kaynaklandı."

ASKER AİLELERİ KIŞLAYA KOŞTU

Afyonkarahisar'daki 500'ncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda el bombalarının tasnifi ve sayımı sırasında meydana gelen patlamanın duyulmasının ardından kışladaki görevli askerlerin yakınları kente akın etti.

Çok sayıda aile, asker evlatlarından haber alabilmek için nizamiye kapısında içeriden gelecek haberi gözyaşları arasında bekliyor.

KOMUTAN KIVRIKOĞLU BÖLGEDE

Gece saat 02.00 sıralarında ilk iki patlamaya göre daha küçük çaplı bir patlama daha meydana geldi. Saat 21.15'teki patlamanın ardından başlayan yangın 4 saat sonra kontrol altına alınarak tamamen söndürülünce, soğutma çalışmasına başlandı.

Diğer yandan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da Afyonkarahisar'a giderek patlamanın olduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda incelemelerde bulunuyor. Orgeneral Kıvrıkoğlu'na bölge komutanları ve ilin yerel yöneticileri eşlik ediyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Patlamadan Yaralı Kurtulan Asker Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement