Paylaşılamayan Kaplıca: Budaklı - Son Dakika
Güncel

Paylaşılamayan Kaplıca: Budaklı

Paylaşılamayan Kaplıca: Budaklı

Yazın yerli ve yabancı turistin şifa aradığı, kışın da 40 derece sıcaklıktaki suyu ile büyükbaş hayvanların yıkandığı Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Budaklı Kaplıcası, bugünlerde paylaşılamıyor Çeşitli hastalıkları iyileştirici etkisi olduğuna inanılan kaplıcayla ilgili haber ve görüntülerin ulusal ve.

31.01.2014 11:10

ÜMİT SAYINDI - Yazın yerli ve yabancı turistin şifa aradığı, kışın da 40 derece sıcaklıktaki suyu ile büyükbaş hayvanların yıkandığı Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Budaklı Kaplıcası, bugünlerde paylaşılamıyor.

Çeşitli hastalıkları iyileştirici etkisi olduğuna inanılan Budaklı Kaplıcası'yla ilgili haber ve görüntülerin ulusal ve uluslararası basında yer alması, şimdiye kadar pek önemsenmeyen kaplıcanın hangi il sınırlarında bulunduğu sorununu ortaya çıkardı.

Yaz mevsiminde şifa arayan hastaların uğrak yerlerinden biri olan, kış aylarında da büyükbaş hayvanlara ve köyün gençlerine hizmet veren kaplıcanın Muş sınırları içinde olduğuna ilişkin yapılan haberler, Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya'yı harekete geçirdi.

Kaymakam Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaplıcanın, zaman zaman Muş sınırları içinde olduğuna dair haberlerin yapıldığını anımsatarak, "Budaklı Kaplıcası Bitlis'in Güroymak ilçesi sınırları içerisindedir" dedi.

İlçe merkezine sadece 15 kilometre uzaklıktaki kaplıcanın yıllardır atıl durumda olduğunu vurgulayan Kaya, kaplıcanın şu anki mevcut sıcaklığının 38 ile 40 derece arasında değiştiğini ve şifalı suyun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaymakamlık olarak hazırladıkları proje kapsamında kaplıcanın bulunduğu bölgeye termal otel yapmayı hedeflediklerine değinen Kaya, kaplıcada boşa akan suyu ilçe merkezine getirerek ısıtmada da kullanmayı planladıklarını kaydetti.

Kaya, yaptıkları araştırmalara göre 100 metre derinlikte kaplıca suyunun 98 dereceye kadar yükseldiğini bildirerek, "Kaplıcanın yıllardır atıl durumda olması ilçemiz için büyük bir kayıp. Bunu telafi etmek için hazırladığımız projeyi İller Bankasına sunacağız" diye konuştu.

Budaklı köyünde yaşayan ve kış mevsiminde kaplıcaya getirdiği hayvanlarıyla yüzmenin keyfini süren Evren Kurtulmuş da köy sınırları içindeki kaplıcanın Bitlis'e ait olduğunu dile getirdi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paylaşılamayan Kaplıca: Budaklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement