Pera Film'de Panel Bir Sivil Direnişe Tanıklık Etmek - Son Dakika
Güncel

Pera Film'de Panel Bir Sivil Direnişe Tanıklık Etmek

Pera Film\'de Panel Bir Sivil Direnişe Tanıklık Etmek

Pera Film, 2013 Sonbahar sezonunun ilk programı Silahlara Veda: Sivil Direniş Hikayeleri.

06.09.2013 15:54

28 Eylül 2013 Cumartesi, 17:30

Pera Müzesi

Pera Film, 2013 Sonbahar sezonunun ilk programı Silahlara Veda: Sivil Direniş Hikayeleri. Programın başlığı, Ernest Hemingway imzalı Birinci Dünya Savaşı dönemini anlatan 1929 tarihli ve önemli Amerikan romanlarından, Silahara Veda'dan (A Farewell to Arms) ilham alıyor. Hemingway'in romanı güzel ile trajiği, narin ile haşini ve gerçekçiyi inceliyorduysa, programa seçilen filmler de aynı şairane ve içten yaklaşımla 20. ve 21. yüzyıllardan çeşitli toplumsal direniş hikayelerini inceliyor.

Program uzun metraj belgesel filmlerin yanı sıra kısa videolardan oluşan Parkta Kısa bir Gezinti başlıklı bir bölümü de kapsıyor. Toplumsal direniş çoğu zaman güç dengelerindeki değişimlere karşılık vermek amacıyla ortaya çıkıyor. Aralarında Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya ve İran gibi ülkelerin de bulunduğu bu farklı belgesellerin tümü insanlar ile ilgili ve toplumun güncel siyasi ve sosyal olaylara bakış açılarını beyaz perdeye taşıyor. Hikayeler kimi zaman kitlesel hareketlerden ortaya çıkarken, kimi zaman da bireysel bir bakış açısından filizleniyor.

28 Eylül Cumartesi saat 17:30'da Parkta Kısa Bir Gezinti:Kısalar gösterimi ardından Bir Sivil Direnişe Tanıklık Etmek adlı panel düzenlenecek. Yaratıcı Fikirler Enstitüsü'nde projeler geliştiren Engin Önder'in moderatörlüğünde düzenlenen panele foto muhabiri Emin Özmen, 140journos projesinden Cem Aydoğdu ve Videoccupy adlı kolektiften Olgu Demir konuşmacı olarak katılacaklar.

Panel

Bir Sivil Direnişe Tanıklık Etmek

28 Eylül Cumartesi, 17:30

16:00 Parkta Kısa Bir Yürüyüş: Kısalar

17:30 Panel: Bir Sivil Direnişe Tanıklık Etmek

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Film'de Panel Bir Sivil Direnişe Tanıklık Etmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement