Perform'un iOS ve Android Uygulamaları Rekora Koşuyor - Son Dakika
Güncel

Perform'un iOS ve Android Uygulamaları Rekora Koşuyor

Perform\'un iOS ve Android Uygulamaları Rekora Koşuyor

Mackolik.com ve Sahadan.com'un mobil uygulamaları, kullanıcı ve sayfa gösterimi sayısında rekora koşuyor.

19.04.2013 11:45

Perform bünyesinde faaliyet gösteren Mackolik.com ve Sahadan.com'un iOS ve Android uygulamaları, 2 milyona yaklaşan toplam indirilme ve aylık 225 milyonun üzerindeki toplam sayfa gösterimi sayıları ile Türkiye'de geliştirilen mobil uygulamalar arasında rekora koşuyor. Son 3 ay içinde 500 bin kişi tarafından indirilen ücretsiz iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra, iki sitenin Java uygulamaları da akıllı telefonlar dışındaki mobil cihazlarda açık ara Türkiye'nin en çok kullanılan uygulamaları konumunda bulunuyor.

Dünyanın en büyük dijital spor medyası şirketi Perform bünyesinde faaliyet gösteren Mackolik.com ve Sahadan.com'un mobil uygulamaları, kullanıcı ve sayfa gösterimi sayısında rekora koşuyor.

Son 3 ay içinde 500 bin kişi tarafından indirilen ücretsiz uygulamaların iOS, Android ve Windows Phone 8 platformlarındaki toplam indirilme sayısı 2 milyona yaklaşıyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyonu aşan Mackolik.com ve Sahadan.com uygulamalarının aylık toplam sayfa gösterimi sayısı ise 225 milyonun üzerinde bulunuyor.

Java'da rekor Perform'un

Bu rakamlarla Türkiye'nin en çok kullanılan ve en çok sayfa gösterimine sahip uygulamaları arasında yer alan iki uygulama, Java platformuna ait rakamları ile Türkiye'de rekortmen durumunda bulunuyor. 30 günlük deneme süresinin ardından ücretli üyelik sistemi ile kullanılan Java uygulamaları, akıllı telefonlar dışındaki mobil cihazlarda açık ara Türkiye'nin en çok kullanılan uygulamaları olarak öne çıkıyor. 4 milyon kişi tarafından indirilen ve aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyon olan Mackolik.com ve Sahadan.com Java uygulamalarının aylık toplam sayfa gösterim sayısı ise 100 milyonu buluyor.

Mackolik.com ve Sahadan.com sitelerinin WiFi üzerinden ücretsiz, 3G üzerinden ise 30 günlük deneme süresinin ardından ücretli üyelik sistemi ile kullanılabilen WAP sayfalarının aylık tekil kullanıcı sayısı 7 milyon, aylık sayfa gösterimi ise 120 milyon seviyesinde bulunuyor.

"Her cihaza uygun ürünler geliştiriyoruz"

Hız ve kullanışlılığın öne çıktığı günümüzde mobil içerik üretiminin öneminin daha da arttığını vurgulayan Perform Türkiye Genel Müdürü Emre Uğurlu, "Biz dijital ürünlerimizi üretirken artık mobil, bilgisayar ya da tablet şeklinde ayrım yapmıyor, her cihaza uygun ürünler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Spor içeriği, kullanıcıların anında haberdar olmak ve nerede olurlarsa olsunlar ulaşmak istedikleri bir içerik türü. Biz de gerek mobil sitelerimiz gerekse mobil uygulamalarımızla en hızlı spor içeriğini en doğru şekilde sporseverlere ulaştırıyoruz. Spora ilginin çok yoğun olduğu ülkemizde, mobil ürünlerimiz ürettikleri trafik ve kullanımla mobil içerik konusunda Perform'u Türkiye'de zirveye taşıyorlar" diye konuştu.

Zengin içerikli uygulamalar

Türkiye'nin lider spor siteleri Mackolik.com ve Sahadan.com'un Android, iOS ve Java platformları için geliştirilen mobil uygulamaları zengin içerikleri ile dikkat çekiyor. Her hafta ortalama 2 bin futbol ve basketbol karşılaşmasının skorlarını canlı olarak kullanıcılarına sunan uygulamalar ile yine haftada ortalama 5 bin kez gol haberi veriliyor.

Canlı skor bilgisinin yanı sıra 100'den fazla ülkede oynanan 200'den fazla ligin canlı puan durumlarının aktarıldığı uygulamalarda, 3 bini aşkın takımın canlı maç istatistikleri de yayınlanıyor. Tüm dünyadan 120 binden fazla futbolcunun bilgilerini içeren Mackolik.com ve Sahadan.com uygulamalarında ayrıca, Türkiye 1. Profesyonel Futbol Ligi 1959'dan bu yana tüm maçlarıyla, Avrupa'nın önde gelen ligleri ise 1800'lü yılların sonu ve 1900'lü yılların başından bu yana tüm kadroları ile birlikte yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Perform'un iOS ve Android Uygulamaları Rekora Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement