PKK'lı Terörist, Öldürdüğü Köylülerin Yemeğini Yemiş! - Son Dakika
Güncel

PKK'lı Terörist, Öldürdüğü Köylülerin Yemeğini Yemiş!

Diyarbakır'daki 15 tonluk patlamada kayıp 12 köylünün de öldüğü kesinleşti. Görgü tanığı, "Söz konusu terörist, taziye evinde yemek de yedi" dedi.

17.05.2016 07:33  Güncelleme: 08:32

PKK'lı teröristler, Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Dürümlü Mezrası'nda 15 ton bomba yüklü kamyona geçit vermemiş, duruma sinirlenen teröristler çatışma çıkınca kamyonu patlatmıştı. Olay anında 4 kişi hayatını kaybetmişti. Patlamada kayıp olan 12 kişinin de hayatını kaybettiği DNA incelemesiyle kesinleşti.

16 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırıyla ilgili detaylar da bir bir ortaya çıkıyor.

YIKILAN EVLERDE YAŞAYANLAR, AKRABALARININ YANINA TAŞINDI

Sur Kaymakamlığı'nın hasar tespit çalışmalarını tamamladığı köyde, yıkılan evlerde yaşayanlar akrabalarının yanına taşındı.


Köyde nöbet tutan jandarma ekipleriyse patlamanın meydana geldiği bölgede yeniden ceset ve delil aradı.


"TAZİYE YERİNE GELDİ, YEMEK DE YEDİ"

Bomba yüklü kamyonu kullanan teröristin kimliği belirlenirken, patlamada yeğeni Emrullah Yeşil ile iş ortağı ve kuzeni Seyithan Yakar'ı kaybeden Talip Yeşil, şunları söyledi:

"Patlamanın yaşandığı sabah saat 10.00 sıralarında aracımla köydeki taziyeye geliyordum. Önümde seyir halinde olan kamyonu fark ettim. Kamyondan anahtarların düştüğünü gördüm. Selektör yakıp kornaya bastım. Kamyonu sağa çekip durdu. Kapıyı açan 45-50 yaşlarında bıyıklı biri, ne olduğunu sordu. Kamyonun kasasından anahtarların düştüğünü söyledim. Daha sonra yoluma devam ettim. Öğlen saatlerinde söz konusu bu kamyonu taziye evinin orada da gördüm. Yemek saati olması nedeniyle taziye yeri kalabalıktı, burada yemek de yemiştir" dedi.


ÖLDÜĞÜ KESİNLEŞEN İSİMLERİN LİSTESİ

Diyarbakır'da öldüğü kesinleşen köylülerin isimleri şöyle: Seyithan Yakar, Orhan Yakar, Gerçek Yaman, Rıza Yaman, Sait Yaman, Temur Yakar, Mehmet Yaman, Tahir Yaman, Uğur Yaman, Salih Yaman, Davut Yaman, Emrullah Yeşil.


YAN YANA DEFNEDİLECEKLER

Diyarbakır'da geçtiğimiz gün terör örgütü mensuplarınca infilak ettirilen bomba sonucu cesetleri parçalanan köylüler için mezarlık kazıldı. Patlamada hayatını kaybedenlerin yan yana gömüleceği öğrenildi.

CENAZEYE BAKANLAR DA KATILACAK

Öte yandan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, Tanışık köyünde hayatını kaybeden vatandaşların cenaze namazına katılacak.

PKK\'lı Terörist, Öldürdüğü Köylülerin Yemeğini Yemiş!

Son Dakika Güncel PKK'lı Terörist, Öldürdüğü Köylülerin Yemeğini Yemiş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ey hükümet dikkat: Katliam anıtı yapılmalı 16 şehit vatandaş unutulmamalı...Kahrolsun pkk 17 2 Yanıtla
  • Tunahann: PKK hain ve tezil bir terör örgütüdür 12 1 Yanıtla
  • Ali al: 35 yıldır türkiye bu bitlilerl mücadele destekçisi chp abileri sanki bugün pedah olmuş gibi destekveriyor atatürk in chpsi yok artık kılıçdaroğlu chpsi zaten aynı taş aynihamam hepiside vatan haini rus dostu türk düşmanı ermeni uşağı 0 0 Yanıtla
  • Anadolu: Onlar nerde ne yapacağını bilir zeytin yağı gibi üste çıkarlar 0 0 Yanıtla

Advertisement