Polemiklerin Bitmesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Polemiklerin Bitmesini İstedi

Polemiklerin Bitmesini İstedi

Türkiye'nin ilk çift kol ve ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, polemiklerle ilgili açıklama yaptı.

06.03.2012 09:09  Güncelleme: 10:38

Türkiye'nin ilk çift kol ve ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz ve uzuv nakilleriyle ilgili polemiklerin bir an önce bitmesi gerektiğini belirterek, "Bu olayların tartışma ortamı bir sıkıntı varsa bilimsel kurullar, gerekli mercilerdir. Basın önünde olmaması gerekiyor." dedi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Hacettepe Üniversitesi'nde (HÜ) yapılan yüz ve uzuv nakilleriyle ilgili basında yer alan tartışmaların kendisini üzdüğünü söyledi. HÜ'de yapılan nakillerle ilgili sürekli konunun içine çekilmeye çalışıldıklarını aktaran Prof. Dr. Ömer Özkan, "Biz başarılı olmalarını umut ediyorduk, hala da ediyoruz. Çünkü hastaları var. Onlara başarılar diliyoruz. O olayın tamamen dışındayız. Herkes kadar da başarılı olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastası 19 yaşındaki Uğur Acar ile çift kol nakli yapılan 34 yaşındaki Atilla Kavdır'ın sağlık durumlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Özkan, her iki hastanın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu, 21 Ocak'ta ameliyat yapılan Uğur Acar'ın, 45 günlük tıbbi sürecin tamamlanması açısından bekletildiğini aktardı. Uğur Acar'ın taburcu edilmesinden 2 hafta sonra Atilla Kavdır'ı taburcu etme düşüncesinde olduklarını anlatan Prof. Dr. Özkan, her iki hastanın da fizik tedavilerine başlandığını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polemiklerin Bitmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement