Polise Taş Atan Çocuklar, Uçakla Gezdirildi - Son Dakika
Güncel

Polise Taş Atan Çocuklar, Uçakla Gezdirildi

Polise Taş Atan Çocuklar, Uçakla Gezdirildi

'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' kapsamında, hayatında hiç uçağa binmemiş olan 130 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında uçakla gezdirildi.

24.04.2011 17:11

Adana'da terör örgütü yandaşlarının yasadışı gösterilerde suça sürüklediği, polis ve panzer taşlattığı çocukların topluma kazandırılması amacıyla Adana Valiliği tarafından yürütülen 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' kapsamında, hayatında hiç uçağa binmemiş olan 130 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında uçakla gezdirildi.

Adana Havalimanı Tarkim Uçuş Okulu'nda gerçekleşen etkinliğe Vali İlhan Atış, projeden sorumlu Vali Yardımcısı Halis Arslan, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, projeye katılan öğrenciler, velileri ile öğretmenler katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Atış, çocukları ilk kez uçakla tanıştıran Türk Hava Kurumu (THK) yöneticilerine teşekkür ederek, "THK Türkiye'nin gururudur onurudur. Çocuklarımıza sahip çıktıkları için teşekkür ederim" dedi. THK Temsilcisi Pilot Alişan Koçkaya da, THK'nın uçuş okulunda sivil havacılığın ihtiyacı olan pilotların yetiştirildiğini vurgulayarak, şu an 200'ye yakın öğrencinin eğitim aldığını belirterek, "Artık THK üniversitesine kavuşacak. Havacılık alanında çalışacak personeli yetiştirmek için üniversite kuruyoruz. THK fakülte ve yüksek okul kurarak bu konuda büyük bir boşluğu dolduracak" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Vali Yardımcısı Halis Arslan ise, 'Sevgiye Uzanan Eller' projesiyle şu ana kadar 5 bin çocuğa ulaştıklarını kaydetti. Çocuklara güzel bir 23 Nisan hediyesi vermek istediklerini anlatan Arslan şunları söyledi:

"Proje kapsamında halk oyunları, çocuk ve gençlik koroları, tiyatro, sportif faaliyet dallarında eğitim alan 34 okuldaki bin 882 çocuktan 130'u, etkinliğimizle ilk kez uçağa binme fırsatı buldu. Çocuklarımızı, projede gösterdikleri gelişmelerin bir ödülü olarak uçağa bindireceğiz. Başarılı çocuklarımızı ödüllendirmenin yanı sıra bu tür etkinliklerle onlara havacılığı sevdirmek istiyoruz. "

'GÜZEL BİR BAYRAM HEDİYESİ OLDU'

Konuşmalardan sonra 130 çocuk, 8'erli gruplar halinde uçağa binerek Adana'yı gökyüzünden görme fırsatı buldu. İlk kez uçağa binen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Vali Atış da, öğrencilerle gökyüzünde tur attı. Uçakla gezmenin keyfini yaşayan çocuklar, "Uçmak çok güzeldi. Yaşadığımız kenti havadan gördüğümüz için çok mutluyuz. Bize güzel bir bayram hediyesi oldu" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polise Taş Atan Çocuklar, Uçakla Gezdirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement