Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor - Son Dakika
Dünya

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA İran semalarında uçuş yapıyor. Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı. Arama kurtarma ekipleri, Akıncı'nın tespit ettiği bölgeye hareket etti.

20.05.2024 02:03  Güncelleme: 07:47

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin düşen helikopterinin enkazını bulmak için İran semalarında uçuş yapıyor.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

AKINCI İHA, HELİKOPTERİN ENKAZINI ARIYOR

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kazaya uğramasının ardından, arama faaliyetlerine katılmak üzere Akıncı İHA ve gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirdi. Helikopterin bulunması amacıyla Akıncı İHA, İran semalarında aktif uçuş yapıyor.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

ISI KAYNAĞI TESPİT ETTİ

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

AKINCI İHA'NIN UÇUŞUNA BÜYÜK İLGİ

Akıncı İHA'nın uçuşu başından itibaren dünya genelinde büyük ilgi topladı. FlightRadar24 uygulamasına göre 200 bini aşkın kişi Akıncı İHA'nın İran semalarındaki dairesel hareketlerini takip ediyor. Rakamlara göre, Akıncı İHA şu anda dünyada en çok takip edilen hava aracı konumunda.


Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

EKİPLER AKINCI'NIN TESPİT ETTİĞİ YERE GİDİYOR

İran Öğrenci Haber Ajansı (SNN), İran Kızılayı tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamayı yayımladı. Açıklamada, "Türk İHA'sının Tevil köyünde 2 ısı kaynağı tespit etmesi üzerine arama kurtarma timleri Cumhurbaşkanı ve heyetini taşıyan helikopterin iniş yaptığı ihtimali verilen o bölgeye sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi. Bölgede 73 timin görev aldığı belirtilirken olumsuz hava şartlarının çalışmaları yavaşlattığı kaydedildi.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

REİSİ'NİN DÜŞEN HELİKOPTERİ

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün helikopterle, İran- Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı. İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu. Arama kurtarma ekipleri olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildiriyor.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi\'yi arıyor

Son Dakika Dünya Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Bülent Tan: Muhsin Yazıcıoğlu aklıma geliyor. 38 1 Yanıtla
  • Ankara null: kotu iha bisey bulamaz 0 37 Yanıtla
    Alper Elma: ne oldu bulamazdi, ,,. gördün mü 20 0 metheone : Daha iyisini sen yap 16 0
  • yusuf ÇAKMAK: devletimiz var olsun Allah yapanlardan razı olsun 21 0 Yanıtla
  • İbrahim ozturk: israil indirdi 20 1 Yanıtla
  • RagnarLothbrok: Nasılda İHA'lar devreye giriyor. Çok şey derim de Silivri soğuk 5 12 Yanıtla
    Davut Kochan: Hani türkler yaptı ve dünyanın bir numarası o ihalardan bahsediyor 8 0 Nejat Genc: yani? 4 1 Anakin: korkak ! 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement