Rektör Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat Çevre ve Eğitim Dostu Melikgazi Belediyesinde - Son Dakika
Güncel

Rektör Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat Çevre ve Eğitim Dostu Melikgazi Belediyesinde

Rektör Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat Çevre ve Eğitim Dostu Melikgazi Belediyesinde

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 'ı makamında ziyaret etti.

03.09.2013 00:21

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 'ı makamında ziyaret ederek üniversite çalışmaları hakkında bilgi vererek Kayseri ilinin artık bir üniversiteler şehri olduğunu bunda da belediye yatırım ve hizmetlerin büyük katkısı bulunduğunu söyledi.

Melikşah Üniversitesinin Melikgazi İlçe sınırlarına komşu olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat"Melikgazi Belediyesi Kayserimizin en büyük ilçesi hem nüfusu, hem ticaret merkezi hem de üretim ve sanayi bölgelerin bu bölgede olması büyük nüfus hareketliliğin yaşanmasına neden olmaktadır. Melikgazi Belediyesi özellikle Geri Dönüşüm ve bunlardan elde edilen geri dönüşüm ürünlerin üretilmesi üniversitemiz için bir araştırma konusudur. Çünkü sistematik ve düzenli bir ayrıştırılmış çöp toplama, depolama ve ilgili üretim merkezlerine gönderilip tekrar kullanılabilinen cam, plastik, kağıt gibi hammaddeye dönüştürülmesi çok önemlidir. Bu çalışma ekonomiye, hammadde kaynağı temini ve çevre açısından başarılı bur uygulamadır" dedi.

Kayseri ilinin bir ilim şehri olduğunu ve şu anda 4 olan üniversitenin bulunduğu ilimizde eğitime önem veren hayırsever bir halkın bulunduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe sınırlarına komşu olup iki üniversiteye de ev sahipliği yaptığını dolayısı ile üniversitelerin Melikgazi Belediyesinin hizmet ve yatırımlarından direk olarak yararlandığını kaydetti.

Melikşah Üniversitesi alanı içerisinde ve çevresinde çevre düzenleme, ağaçlandırma ve yeşil kuşak çalışmasına destek verdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikşah Üniversitesinin yeşillikler için de çevresi ile bütünleşen ve geleceğe açılan bir üniversite olması için belediye olarak imkanların seferber edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rektör Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat Çevre ve Eğitim Dostu Melikgazi Belediyesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement