Rice, Carba ile Görüşecek - Son Dakika
Güncel

Rice, Carba ile Görüşecek

Rice, Carba ile Görüşecek

Beyaz Saray Sözcüsü Carney: “Başkan Obama'nın Carba ile buluşması ihtimalini saf dışı bırakmıyorum ama Obama’nın takviminde (bu görüşme) yok, görüşme Rice ile ayarlandı” "Ancak, Obama'nın Carba ile Rice görüşmesine uğrayıp, kendisiyle görüşmesi ihtimali de var"

12.05.2014 23:05

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmet el-Carba ile görüşmesinin kesin olmadığını ama el-Carba'nın bu hafta Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile bir araya geleceğini bildirdi.

Carney, günlük basın toplantısında, temaslarda bulunmak üzere Washington'da olan SMDK Başkanı el-Carba'nın bu hafta içinde Rice ve ekibiyle Beyaz Saray'da görüşeceğini söyledi.

Carba'nın ABD Başkanı Obama ile görüşüp görüşmeyeceğine yönelik spesifik bir takvim bulunmadığını belirten Carney, "Başkan'ın Carba ile buluşması ihtimalini saf dışı bırakmıyorum ama Obama'nın takviminde (görüşme) yok, görüşme Rice ile ayarlandı" diye konuştu. Carney, ancak, Başkan Obama'nın, Carba ile Rice görüşmesine uğrama ihtimali bulunduğunu da dile getirdi.

Carney, ABD olarak SMDK heyetinin Washington ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Suriye'de ılımlı muhalifleri güçlendirmek için son dönemde attıkları adımlardan bahsetti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rice, Carba ile Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement