Vatan Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rıfat Mutlu Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Vatan Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rıfat Mutlu Kimdir?

Vatan Partisi\'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rıfat Mutlu Kimdir?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Rıfat Mutlu ismini açıkladı. Rıfat Mutlu kimdir?

08.02.2019 17:19  Güncelleme: 17:25

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Vatan Partisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını belirledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Rıfat Mutlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

RIFAT MUTLU KİMDİR?

Rıfat Mutlu, 1949 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. 1973 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Tıp Doktoru olarak mezun oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde 'Nöroşirurji' Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlayarak 1978 yılında ' Beyin ve Sinir Cerrahisi' uzmanı oldu.

1978-1981 yılları arasında Ege Üniversitesinde Öğretim Üye Yardımcısı olarak görev yapan Mutlu, 1982-1986 yılları arasında İsveç'te Umea ve Upsala üniversitelerinde Nöroşirurji uzmanı olarak 'Fonksiyonel Nöroşirurji' alanında engelli bireylerin cerrahi tedavileri konusunda çalıştı.

BELEDİYE BAŞKAN DANIŞMANLIĞI YAPTI

1986'da İzmir'e dönerek İzmir Devlet Hastanesi, Buca SSK Hastanesi ve Eşrefpaşa Hastanesinde Beyin Cerrahisi Klinik Şefi olarak görev yaptı. 1991- 1994 yılları arasında Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu İzmir İl Müdürü olarak görev yapan Mutlu, 1999-2006 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Başkan Danışmanı olarak çalıştı.

2015'DEN BU YANA VATAN PARTİSİNDE

DSP İzmir İl Başkanlığı ve DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2015-2019 yılları arasında Vatan Partisi İzmir İl başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Halen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı'dır.

Karikatürcüler Derneği Üyesidir. İlhan Selçuk yönetiminde 'Cumhuriyet Gazetesinde, 6 yıl boyunca çizer olarak çalıştı. 10 kişisel karikatür sergisi açtı. Yayınlanmış 2 karikatür albümü bulunan Mutlu, halen karikatür çalışmalarını sürdürmekte.

Son Dakika Güncel Vatan Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rıfat Mutlu Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement