Rotterdam İslam Üniversitesi 16 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Rotterdam İslam Üniversitesi 16 Yaşında

Rotterdam İslam Üniversitesi 16 Yaşında

İUR Rektörü Prof. Akgündüz: “Amerika ve Avrupa kıtasında kendi alanında uluslararası akreditasyona sahip tek üniversiteyiz” “YÖK Yürütme Kurulu'ndan üniversitemizin resmen tanındığına dair rapor aldık”

05.09.2013 16:48

Rotterdam İslam Üniversitesi (İUR) Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, Hollanda'da 1997 yılından bu yana hizmet veren İUR'nin kendi alanında Avrupa genelinde uluslararası akreditasyona sahip tek üniversite olduğunu söyledi.

Yeni eğitim-öğretim dönemi hazırlıklarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında konuşan Prof. Akgündüz, İslami Manevi Rehberlik ve İslam İlahiyatı bölümleri Hollanda'da resmen tanınan üniversitelerine ilginin giderek arttığını kaydetti.

Avrupa'nın yanı sıra Türkiye'de de bu kapsamda olumlu sonuçlar alındığını vurgulayan Akgündüz, yakın zamanda YÖK Yürütme Kurulu'ndan üniversitelerinin resmen tanındığına dair rapor aldıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Amerika ve Avrupa kıtasında kendi alanında uluslararası akreditasyona sahip tek üniversiteyiz. Türkiye'de bile bu kapsamda akredite edilmiş üniversite yok. Avrupa'da üniversite kurmak kolay ama uluslararası akreditasyon almak çok zor. Bunu başardığımız için gururluyuz."

Bu gelişmelerin öğrenci sayısına olumlu yansıdığını belirten Akgündüz, geçen yıl 130 olan öğrenci sayısının bu yılki başvurularla 200'ü geçeceğini ifade etti.

Üniversiteden mezun olan öğrencilerin rahatlıkla iş bulabildiğini söyleyen Akgündüz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptıkları anlaşma uyarınca İUR mezunlarının Diyanet'e bağlı camilerde de görev yapma imkanına sahip olduğunu bildirdi. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rotterdam İslam Üniversitesi 16 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement