Ruhsat Cinayeti Zanlıları Adliyede - Son Dakika
Güncel

Ruhsat Cinayeti Zanlıları Adliyede

Ruhsat Cinayeti Zanlıları Adliyede

Belediye Başkanı Nail Sancak'ı Öldürdüğü Belirtilen Yoğun Güvenlik Önlemleri Arasında Adliyeye Sevk Edildi.

25.10.2010 16:25

DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'ne bağlı Yenicekent Beldesi'nde, Belediye Başkanı MHP'li Nail Sancak'ı işlettikleri birahaneye ruhsat vermediği için öldürdüğü belirtilen M.S. (Mehmet Sırıkaya) (30), kardeşleri K.S. (Kürşat Sırıkaya) (36) ve R.S. (Ramazan Sırıkaya) (25) ile yanlarında çalışan H.A. (Hüseyin Aydemir) (26) yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün öğle saatlerinde Denizli'den cinayetin yaşandığı Buldan İlçesi'ne bağlı Yenicekent Beldesi'ne götürülen zanlılar M.S., K.S., R.S. ve H.A. için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Eskortlar eşliğinde Buldan'a getirilen 4 zanlı, süratli bir şekilde adliyeye sevk edildi. Zanlıların mahkemeye çıkacağı Buldan Adliyesi önünde, asayiş şube, özel harekat ve çevik kuvvet polisleri ile çok sayıda jandarma kuş uçurtmadı. Önünde bir çevik kuvvet panzerinin bekletildiği adliye binasına girmek isteyenlerin ise tek tek üzerleri arandı. Mahkemenin akşamüzeri sonuçlanmasının beklendiği ifade edildi.

Olay, önceki gün (cumartesi) saat 20.00 sıralarında, Yenicekent beldesi meydanındaki kahvehanede yaşandı. Belde çıkışında bulunan ve içki ruhsatı verilmeyen Meydan Birahanesi'nin işletmecisi M.S., K.S. ve R.S. kardeşler ile yanlarında çalışan H.A., kahvehaneye gelip vatandaşlarla sohbet eden Yenicekent Belediye Başkanı MHP'li Nail Sancak'la tartıştı. Üç kardeş, 10 gün önce devraldıkları birahaneye ruhsat talebine olumsuz yanıt veren Sancak'a iddiaya göre bir anda kahvehanedeki sandalyelerle saldırdı. Kendisini korumaya çalışan Başkan Sancak da belindeki tabancayı çıkarıp önce birkaç el havaya, ardından saldırganlara doğru ateşledi. Sancak'ın tabancasındaki mermiler bitince M.S. harekete geçti. Belindeki bıçağı çıkaran M.S.'nin evli ve 4 çocuk babası Başkan Nail Sancak'ı yaklaşık 40 kişinin gözleri önünde kalbine yakın bir bölge, dalağı ve karnından yaraladığı öne sürüldü. Saldırganlar geldikleri otomobille kaçarken Sancak çağrılan ambulansla, Sarayköy Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti. Saldırganlar da kısa sürede yakalandı. Ayak ve bacak bölgelerinden hafif şekilde yaralanan 3 kardeş ile yanlarında çalışan H.A. tedavileri sonrası İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Saldırının duyulmasının ardından Yenicekentliler, Sancak'ın cenazesinin kaldırıldığı hastaneye akın etti. S. kardeşlerin aileleri de gece yarısı jandarma nezaretinde büyük gerilimin yaşandığı beldeyi terk etmek zorunda kaldı. Kardeşlere ait birahane çok sayıda kişinin taşlı sopalı saldırısına uğradı. Pencereleri, kapıları ve masaları kırılan işyerinin önündeki bir otomobil de yakıldı. Polis ve jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, ilçeye gelen Vali Yavuz Erkmen yetkililerden bilgi aldı.

Bu arada, katil zanlısı M.S.'nin yerel seçimlerden önce Başkan Sancak ile birlikte çalıştığı, hatta MHP'den yedek belediye meclis üyesi olduğu ortaya çıktı. M.S.'nin bir yakınının Başkan Sancak'ın kayınbiraderi M.D.'yi (Mesut Dinçer) bir hafta önce bıçakla yaralaması üzerine ilişkilerin gerildiği ifade edildi. Bu olaydan sonra Sancak'ın M.S. ve kardeşleri tarafından devralınan birahaneye ruhsat vermediği öne sürüldü.

Öte yandan, Sancak'ın geçen perşembe günü, M.S. ve kardeşleri tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle Buldan Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduğu öğrenildi. Sancak'ın cenazesine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ruhsat Cinayeti Zanlıları Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement