Rus Uçağının Düşmesinde 'Bomba' Şüphesi İngiliz Basınında... - Son Dakika
Güncel

Rus Uçağının Düşmesinde 'Bomba' Şüphesi İngiliz Basınında...

Rus Uçağının Düşmesinde \'Bomba\' Şüphesi İngiliz Basınında...

İngiltere ve Amerikalı istihbarat yetkilileri Sina Yarımadası'nda düşen Rus uçağının bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini söyledi.

05.11.2015 11:13

İngiltere ve Amerikalı istihbarat yetkilileri Sina Yarımadası'nda düşen Rus uçağının bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini söyledi.

İngiliz ve Amerikalı istihbarat yetkilileri, Rus uçağının bombayla düşürülmüş olasılığının bulunduğunu açıklarken, kesin ve resmi bir sonucun henüz ulaşılamadığını ifade etti. İngiliz yayın kuruluşu BBC, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın uçağın bir bombayla düşürülmüş olabileceğine dair çok ciddi bir olasılık olduğu açıklamasını aktardı.

İngiltere'den bir yetkili BBC'ye geçen 24 saat içinde uçağın bir bomba ile düşürüldüğüne dair yeni bir kanıtın olduğu açıklamasını aktarırken İngiltere'de bulunan Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el- Sisi, salı günü BBC televizyonuna verdiği röportajda, uçağın IŞİD bağlantılı militanlar tarafından düşürüldüğüne dair propagandaları reddetti. Mısır, uçağın IŞİD militanlarınca düşürüldüğü iddialarını reddederken Rusya, böyle bir çıkarım yapmanın henüz çok erken olduğunu belirtiyor.

Diğer yandan İngiltere, uçağın düştüğü Sina Çölü yakınlarındaki tüm uçuşlarını güvenlik gerekçesiyle askıya aldı. Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden Rusya'nın St Petersburg kentine havalanan MetroJet havayolu şirketine ait Rusya uçağı kalkıştan 23 dakika sonra düşmüştü. Kazada 224 kişi hayatını kaybetmişti.

BBC ve Sky televizyonları uçağa bomba konduğu iddiasını ilk haber olarak verirken bugün basılan İngiliz gazetelerinin FT ve Daily Express dışında tümü birinci sayfa kapaklarını bu bomba haberine ayırdılar.

The Sun "Bombadan sonra Sharm'daki jetlerin uçuşları durduruldu" anonslu "Şeyh'den Kaçış" manşetli haberinde Mısır'da mahsur kalan 20 bin İngilizin uçakla güvenli bir şekilde getiriliş planlarına dikkat çekti. Kaza yerine araştırmaya giden İngiliz istihbarat servislerinin Sharm-El Şeyh Havaalanı'ndan uçağa bomba konduğu görüşü İngiltere'ye yansır yansımaz İngiltere ayağa kalktı.

Dışileri Bakanı Philip Hammond, Mısır Dışişlerinin bu konudaki bomba konulmadığı ısrarı hatırlatılınca "Bizdeki istihbarat onlarda yok" karşılığını verdi.

Daily Mirror gazetesi "Eve uçarak dönmek güvenli değil" manşetli haberinde, 10 Downing Street'in Rus yolcu uçağının bombayla düşürüldüğü görüşünde olduğunu vurguladı ve 20 bin İngilizin Şarm-El Şeyh'de mahsur kaldığını, Sharm'a uçak seferlerinin iptal edildiğini yazdı.

The Guardian gazetesi "Sinai bomba korkusu büyürken İngiltere Mısır seyahat merkezine uçak seferlerini durdurdu" manşetli haberinde 224 kişinin öldüğü Rus uçağının bomba infilakıyla düştüğü ihtimali üzerinde durdu.

İ gazetesi "Bomba alarmı İngiltere'nin Mısır uçak seferlerini vurdu" manşetli haberde 10 Downing Street'in patlayıcının Rus tatil uçağını düşürdüğü görüşüne dikkat çekti.

The Daily Telegraph "Bomba korkulu İngilizler eve uçmak için bekliyorlar" manşetini atarken; The Times "IŞİD'in uçağı uçurduğu korkusu üzerine seferler durduruldu" manşetiyle saldırıyı İŞİD'ın yaptığı görüşünü ön plana çıkarttı.

Metro gazetesi de birinci sayfa manşetini "10 Downing Street Şarm seferlerini durdurunca bomba alarmı" manşetiyle uçak seferlerinin durdurulması kararını David Cameron'un aldığına dikkat çekti. - Yetkilileri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rus Uçağının Düşmesinde 'Bomba' Şüphesi İngiliz Basınında... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement