Saadet Heyet'i Sudan'dan Döndü - Son Dakika
Güncel

Saadet Heyet'i Sudan'dan Döndü

Saadet Heyet\'i Sudan\'dan Döndü

Karamollaoğlu; "Müslümanların en önemli problemlerinin söz söyleyip iş yapmıyor olmalarıdır".

20.11.2012 15:06

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Temel Karamollaoğlu, Hasan Bitmez ve Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan Sudan'ın başkenti Harumda düzenlenen iktidar partisi tarafından organize edilen Halk harekatı yıllık genel kurul toplantısına katıldı.

30 İslam ülkesi temsilcilerinin de bulunduğu Genel Kurul toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, "Müslümanların en önemli problemlerinin söz söyleyip iş yapmıyor olmalarıdır" dedi. Sadece gürlemekle yetinmemelerini isteyen Karamollaoğlu "Önümüzde pek çok problemler bulunmaktadır bunlara çözüm üretmek zorundayız. En önemli problemlerden biri de ekonomik güce sahip olmalıyız. Bunun için maalesef üretim artırıcı kalıcı çözümler üretilmiyor. Ya yol, ya hastane, yada park bahçe yapılıyor. Bunlar üretimi artıran ekonomik çözümler değildir. Mesela dünyanın en yüksek binası Dubai'de, sanki arazi pahalıymış gibi çölün ortasına en yüksen bina yapılmış. Eğlence merkezi, Park bahçe, yol yapmanıza izin veriliyor ama önemli olan sanayi merkezi gibi ekonomiyi güçlendirecek atılımlarla ekonomide kalıcı tedbir alınmalıdır.

İSRAİL'İ KINAMAKLA KALINMAMALI

İsrail'in haydutluğuna da vurgu yapan Karamollaoğlu, "İsrail aklı estiği zaman filistine saldırıyor. İslam ülkeleri ve kınama yapan ülkeler başta Türkiye sadece sözle kalmamalı somut adımlar atılarak İsrail'in uyguladığı vahşete dur demek zorundayız. Çünkü bunlar laftan anlamıyorlar ancak güçten anlarlar. Sabaha kadar bağırmanın bir anlamı yok" diye konuştu.

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir'in Cumhuriyet Sarayında verdiği yemeğe katılan Saadet heyeti çeşitli temaslar çerçevesinde, Hamas'ın siyasi lideri Halit Meşal, Tunus'taki Nahda Hareketi'nin lideri Raşid el-Gannuşi, İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Bedi, Fas Adalet ve Tenmiye Partisi lideri Dr. Muhammed Hamdavi ile görüştü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saadet Heyet'i Sudan'dan Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement