Sağlıkçılara Şiddet ve Hakaret, Cezasız Kalmıyor - Son Dakika
Güncel

Sağlıkçılara Şiddet ve Hakaret, Cezasız Kalmıyor

Sağlıkçılara Şiddet ve Hakaret, Cezasız Kalmıyor

Antalya'da, sağlık personeline yönelik 17 şiddet, tehdit ve hakaret suçlarında sanıklara çeşitli süre ve miktarlarda cezalar verildi.

07.05.2013 11:06  Güncelleme: 11:13

Antalya'da, sağlık personeline yönelik 17 şiddet, tehdit ve hakaret suçlarında sanıklara çeşitli süre ve miktarlarda hapis ve para cezaları verildi.

Antalya Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 'Beyaz Kod' adıyla, kamu ve özel hastanelerdeki şiddet olaylarını takip edebilmek amacıyla kurduğu birimin yaptığı çalışmaların, sağlık alanında şiddetin önlenebilmesi açısından Antalya'da da meyvelerini vermeye başladığını kaydetti. Bilgin, sağlık çalışanına şiddete karşı 2012 yılı boyunca ve 2013'ün ilk 3 ayında 'Beyaz Kod Birimi'ne iletildikten sonra adliyeye intikal eden olaylarda sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar ve hakaret edenlerin 'ibretlik' cezalara mahkum edildiğini vurguladı.

Bilgin, Antalya'da, Sağlık Bakanlığı vekilleri tarafından hukuki yardımda bulunulan sağlık personelinin şikayetçi sıfatıyla yer aldığı 17 olayın kayıtlara geçtiğini belirterek açılan kamu davaları ve sonuçlarını şöyle sıraladı:

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde görev yapan bir doktora 13 Eylül 2012 tarihinde hakaret ettiği gerekçesiyle İ.K.'ya 'Hakaret, basit tehdit' suçlamasıyla açılan davada mahkeme sanığa hakaret suçundan 10 ay, basit tehdit suçundan ise 1 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Kırcami Diş Polikliniği'nde diş doktoru olarak görev yapan kadın doktora yönelik hakaret suçundan Antalya 11'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sanık İ.Ö.'ye 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Kaş Sulh Ceza Mahkemesi'ne intikal eden bir diğer olayda ise Kaş Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanına hakaret ettiği gerekçesiyle G.G. adlı şüpheli 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Antalya 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi de kamu görevlisine yönelik 'Basit tehdit' suçunu işlediğine kanaat getirdiği Ş.A.'ya 660 lira adli para cezası verdi.

Kaş Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sanık R.A.'nın Kaş Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli sağlık çalışanına görevinden dolayı hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Manavgat 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi de,Manavgat Devlet Hastanesi'nde 3 kamu görevlisi ile yaşadıkları tartışma sonucunda, aynı aileden olan M.T.'ye 'tehdit' suçundan 8 bin 840 lira adli para cezası, Ö.T.'ye 'kasten yaralama' suçundan bin TL adli para cezası, T.T.'ye ise yine 'tehdit' suçundan 600 lira adli para cezası uygulanmasına karar verdi.

Manavgat 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen bir başka davada da mahkeme, sanık M.T.'nin, Manavgat Devlet Hastanesi'nde görevli personele karşı işlediği 'basit tehdit' suçundan 500 lira adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Manavgat 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi, Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli kadın doktora küfür ederek hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle, daha önceden sabıkası bulunan ve cezası ertelenmiş olan Y.G.'nin 1 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

HEMŞİREYE KÜFÜRE 11 AY 20 GÜN

Yarasının pansumanı için hastaneye gelen sanık K.U.'ya, hemşireye küfür ederek işlediği hakaret suçundan ötürü Antalya 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Antalya 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, sağlık çalışanıyla yaşadığı olaydan ötürü kamu görevlilerine hakaret ettiği gerekçesiyle sanık C.S.Ç.'nin 5 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

Manavgat Devlet Hastanesi 112 Acil'de doktor olarak görev yapan sağlık çalışanı ve diğer doktorlara küfür ederek hakaret ettiği gerekçesiyle sanık K.S., Manavgat 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Manavgat Taşağıl Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan doktoru tehdit ettiği gerekçesiyle B.E.'ye Manavgat 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 5 ay hapis cezası verildi ve sanığın cezası 3 bin lira adli para cezasına çevrildi.

Antalya 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın sağlık personelini tehdit ettiği gerekçesiyle sanık E.K.'ye 5 ay hapis cezası verildi.

Manavgat 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sanık R.K.'nin, kamu görevlisini tehdit ettiği gerekçesiyle 5 ay hapisle cezalandırılmasına hükmedildi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi'nde görevli bir doktoru tehdit ettiği gerekçesiyle sanık F.Ö.'ye Antalya 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 7 bin 80 TL adli para cezası verilmesine karar verildi.

Sanık C.Y., Kumluca'da yaşanan bir kavga olayında kamu görevlisine hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle Kumluca Asliye Ceza Mahkemesi'nce 2 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlıkçılara Şiddet ve Hakaret, Cezasız Kalmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement