Sağlıkçıya Şiddete Sert Tepki - Son Dakika
Güncel

Sağlıkçıya Şiddete Sert Tepki

Sağlıkçıya Şiddete Sert Tepki

İzmir'de hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan sağlık çalışanları zincirine iki yeni halka eklendi.

08.09.2011 15:36

İzmir'de hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan sağlık çalışanları zincirine iki yeni halka eklendi. İki ayrı hastanede biri hekim iki sağlıkçıya yönelik şiddet girişimi kınanırken, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer, yetkililere "Bu magandaları siz yarattınız" diye seslenerek sert tepki gösterdi.

Bu kez şiddetin mağdurları İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil serviste görevli kadın doktor ile İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli bir sağlık teknisyeni oldu. 2 gün arayla 2 hastanede meydana gelen saldırılar, sağlık çalışanlarının yoğun tepkisine neden oldu. İki hastanede, özellikle acil servis çalışanlarının katılımıyla protesto açıklaması yapıldı. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek sağlık çalışanlarına destek veren İzmir Tabip Odası Başkanı Erdener Özer, Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Dr. Ali Gül ile Türk Sağlık- Sen İzmir Şubesi Başkanı Ahmet Doğruyol, hasta yakınlarının saldırılarının rutinleştiğini söyledi.

'Sağlıkçı sığınakevi istiyoruz' yazılı pankartın dikkat çektiği protestoda Dr. Özer, Sağlık Bakanlığı yetkililerini sert sözlerle eleştirdi. Yetkililerin, halkı sağlık çalışanlarına karşı kışkırttığını öne süren Özer, "Bu magandaları siz yaratıyorsunuz, sorumlusu sizlersiniz" diye seslendi. Doğruyol da hastanelerde hasta hakları birimlerinin kurulduğunu, buna karşın sağlık çalışanlarının haklarını koruyacak bir birim olmadığını söyledi. Doğruyol, "Ortaya konulanlar kadar gündeme getirilmeyen çok olay var. Sağlık çalışanları pekçok haksızlığı sineye çekiyor" dedi.

Dr. Ali Gül de yaşanan olumsuzlukların sorumlusunun sağlıkta dönüşüm programı olduğunu ileri sürerek, "Bu program ile sağlığın tüketimi arttırılmış, tedavi edici sağlık hizmetleri temel alınmış ve sağlık giderek alınır satılır bir metaya dönüştürülmüştür. Bir kamu hizmeti olarak sağlık hizmeti üretir ve sunarken var olan saygınlığımızın yerine, gözlerini para hırsı bürümüş, sağlıktaki aksamaların sorumlusu, saldırılması gereken insanlara dönüştürüldük. Sağlık sorunlarının bu politikalarla çözülemeyeceği belli idi. Sorunları çözülemeyen insanlara birer günah keçisi göstermek gerekiyordu. Hedef saptırmak isteyen yöneticiler bu konuda başarılı olmuş gözüküyor. Bu saldırıların bu sağlık politikalarından vazgeçilmedikçe süreceğini biliyoruz. Biz bu saldırılara sessiz kalmayacağız. Yetkilileri ise görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları da sağlık personeline yönelik saldırılarını yaptıkları açıklama ile kınadı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlıkçıya Şiddete Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement