Sakarya Barosu'ndan 'Hukuk Bürosu' Baskını - Son Dakika
Güncel

Sakarya Barosu'ndan 'Hukuk Bürosu' Baskını

Sakarya Barosu\'ndan \'Hukuk Bürosu\' Baskını

Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan ve yönetim kurulu üyeleri tabelasında 'Hukuk bürosu' yazan bir şirketin tahsilat bürosuna baskın yaptı.

03.03.2016 12:44

Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan ve yönetim kurulu üyeleri tabelasında 'Hukuk bürosu' yazan bir şirketin tahsilat bürosuna baskın yaptı. Sakarya Barosu, hukuk bürosu adı altında çalışan tahsilat bürosu hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sakarya Barosu'ndan yapılan açıklamaya göre, ihbarı üzerine Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan ve yönetim kurulu üyeleri Adapazarı kent merkezinde bir işhanında bulunan tabelasında 'Hukuk Bürosu' yazan büroya giderek, Avukatlık Kanunu'na göre büronun avukatını ve ruhsatnamesini sordu. Büroda çalışan kişi Kazan ve beraberindeki heyeti üst katta avukat olduğu söylenen kişiye yönlendirdi. Ancak, baro başkanını tanıyan ve beraberindeki heyeti gören kişi kendisinin avukat olmadığını, şirketin sigortalı çalışanı olduğunu ifade etti. Kazan, kanuna göre ancak bir avukatın bürosunda 'Hukuk Bürosu' yazabileceğini, avukatın kim olduğunu ve ruhsatını görmek istediğini söylemesi üzerine şirket çalışanları yöneticilerini çağırdı. Büroya gelen şirket yetkilisi, büronun avukatlık bürosu olmadığını, şirketin tahsilat bürosu olduğunu söyledi. Tutanak tutan baro heyeti, polise ihbarda bulunarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Baro Başkanı Zafer Kazan, şöyle dedi:

"Baro olarak tabelasında hukuk bürosu yazılı adrese Avukatlık Kanunu'nun verdiği görev gereği gittik. Ancak herhangi bir avukat bulamadığımız gibi, bize buranın bir şirketin tahsilat bürosu olduğu ifade edildi. Biz de tutanağımızı tuttuk ve tabelasında hukuk bürosu yazan, adalet terazisi gibi semboller kullanan, avukat olmadığı halde vatandaşa karşı böylece avukat görüntüsü veren kişilerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunduk. Kendilerini avukat gibi gösteren, fakat avukat olmayan kişi ya da kişilerin fark edilmesi halinde vatandaşlarımızın bu durumu derhal baromuza bildirmelerini rica ediyoruz." - Adapazarısakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Barosu'ndan 'Hukuk Bürosu' Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement