Samsun-Odessa İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Samsun-Odessa İşbirliği Protokolü İmzalandı

Samsun-Odessa İşbirliği Protokolü İmzalandı

Ukrayna'ya bağlı Odessa ile Samsun arasında işbirliği protokolü imzalandı.

22.05.2012 15:14

Ukrayna'ya bağlı Odessa ile Samsun arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan imza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Odessa Bölgesel Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı Mykola Tindyuk, protokole imza koydu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yıllardır sanki çok uzak ülkeler ve uzak şehirler gibi yaşadık. Son 10 yıl içersinde dünya ülkeleri birbirine çok yaklaştı. Fiziki mekan olarak sanki uzak gibiyiz ama bu gelişmiş olan iletişim ve ulaşım imkanlarıyla birbirimize çok yakınlaşabileceğimizi ve yakın olduğumuzu düşünüyorum. Aramızdaki bu deniz bizi birbirimizden uzaklaştırmış ama bu deniz bizi birbirimize yaklaştıran ve ilişkilerimizi kolaylaştıran bir unsura dönüşecek" dedi.

Samsun ile Odessa arasındaki işbirliği protokolünün kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Odessa Bölgesel Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı Mykola Tindyuk, "Bunun sebebi, bugün dünyanın birçok ülkelerinde 'Nikolay Günü' kutlanıyor. Bu anlaşma imzalandıktan sonra hem siyasi hem de manevi vazifemiz ile birbirimize yardım edeceğiz ve biz sözümüzde duracağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Odessa Bölgesel Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı Mykola Tindyuk, Odessa ile Samsun arasındaki işbirliği protokolünü imzaladılar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan işbirliği protokol törenine Odessa heyetinin yanı sıra, Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, meclis üyeleri ve iş adamları katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun-Odessa İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement