Şanlıurfa Kanserli Hastaların 'Umudun Renkleri' Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Kanserli Hastaların 'Umudun Renkleri' Sergisi Açıldı

Şanlıurfa Kanserli Hastaların \'Umudun Renkleri\' Sergisi Açıldı

Kanserli hastaların 'Umudun Renkleri' sergisi açıldıAnkara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'Ayaktan Kemoterapi Hastalarına Resim Sanatı ile Moral Desteği' projesi kapsamında kanser hastalarının çizdiği 'Umudun Renkleri' isimli resim sergisi, Şanlıurfa'da açıldı.

18.04.2016 19:31

Kanserli hastaların 'Umudun Renkleri' sergisi açıldı

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'Ayaktan Kemoterapi Hastalarına Resim Sanatı ile Moral Desteği' projesi kapsamında kanser hastalarının çizdiği 'Umudun Renkleri' isimli resim sergisi, Şanlıurfa'da açıldı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Ankara Numune Hastanesi ile Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki kanser hastalarına yönelik uygulanan 'Ayaktan Kemoterapi Hastalarına Resim Sanatı ile Moral Desteği' projesi kapsamında hazırlanan resimler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda sergilendi. Serginin açılışına Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi İbrahim Halil Keşküş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen ile sanatseverler katıldı. Açılışa gelen katılımcılar sergiyi gezerek, hastalardan yaptıkları eserler hakkında bilgi aldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen, babasının da 8 yıl kanser tedavisi gördüğünü hatırlatarak, projenin hastalar açısından olumlu olacağını belirterek, "Resim özel yetenek gerektiren bir alan ve bu güne kadar profesyonelce resim yapmayan insanlar tarafından çok güzel bir sergi oluşturuldu. Herkesin gelip kanser hastalarının yaptığı yağlıboya resim sergisini gezmesini istiyorum" dedi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin ise projeyi 5 yıldır yürüttüklerini ifade ederek, "Kanser tedavisi zor olan bir tedavidir. Kemoterapinin de kendine göre zorlukları var ve bu zorluklar kolaylaştırıla biliniyor. Türkiye'nin hemen pek çok merkezinde başarılı ve modern tedaviler yapılıyor. Hastaların moral yönünden desteklenmesi bizim için ayrı bir görevdir. 5 yıldır Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uyguladığımız bu çalışmayı son 6 aydır Şanlıurfa'da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastalar için yapıyoruz. Bunu yaparken de hastalarımıza büyük bir moral oluyor" diye konuştu.

Kanser Hastası Suriyeli Bekir Casım da hastaların tedavi gördüğü yerde moralinin bozulmaması gerektiğini resim yaparken moral bulduğunu anlattı.

64 eserin yer aldığı sergi, 22 Nisan'a kadar açık kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Kanserli Hastaların 'Umudun Renkleri' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement