Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü - - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü -

Sarıkamış Harekatı\'nın 99. yıl dönümü -

Kocaeli'de Sarıkamış şehitlerinin anısına yürüyüş düzenlendi.

05.01.2014 13:58

Kocaeli'de Sarıkamış şehitlerinin anısına yürüyüş düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle Derince ilçesindeki Çınarlıdere mesire alanında başlayan yürüyüşe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Çintemur, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği Sarıkamış ruhunun ülke genelinde canlılığını sürdürmesi ve toplumun tüm bireyleri tarafından hissedilmesi için düzenlendiğini söyledi.

Geçen yıl da Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda yürüyüş yaptıklarını belirten Karaosmanoğlu, bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığının tavsiyesiyle, tüm ilçelerden yoğun katılımla yürüyüş düzenlediklerini anlattı.

Karaosmanoğlu şöyle devam etti:

"Askerimizin içtiği çorbayı ve hoşafı içiyoruz, ekmeği yiyoruz. Önemli olan dedelerimizi ve büyüklerimizi unutmamak. Şehitlik ruhunu devamlı canlı tutmak. Şehitlik inancımızda en büyük rütbedir. O şehitlik özlemini hepimizin taşıması lazım. Vatanını korumak için şehit olan bütün şühedayı rahmetle anıyorum. İnşallah onlara layık evlatlar, torunlar olmaya çalışırız."

5 kilometrelik yürüyüşe katılanlara, mücadele günlerinde askerlerin tükettiği yağsız buğday çorbası, üzüm hoşafı ve taş ekmek ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement