Savaş mağduru kadınlar meslek öğreniyor - - Son Dakika
Güncel

Savaş mağduru kadınlar meslek öğreniyor -

Savaş mağduru kadınlar meslek öğreniyor -

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'e gelen Suriyeli kadınlar, kendileri için düzenlenen kursa katılarak dikiş nakış öğreniyor.

11.07.2014 20:33

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'e gelen Suriyeli kadınlar, kendileri için düzenlenen kursa katılarak dikiş nakış öğreniyor.

Mardin Turizm ve Otelcilik Lisesinin ek binasında Uluslararası Şefkat Derneği'nin finanse ettiği Suriyeliler Eğitim ve Kültür Merkezinde açılan kursta savaş mağduru 60 Suriyeli kadın katıldı.

Suriyeliler Eğitim ve Kültür Merkezi Bölge Koordinatörlüğü Mardin Temsilcisi Elif Dağ, yaptığı açıklamada, kursa kadınların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

"Suriye'den gelen savaş mağduru kadınlara balık tutmayı öğretmek istiyoruz" diyen Dağ, İstanbul'dan getirdikleri bilgisayar sistemli makinelerde kursiyerlerin 3 ay eğitim göreceğini belirtti.

Dağ, toplam 26 makinede sabah 30, öğleden sonra da 30 kadına dikiş nakış öğretildiğini ifade ederek, kursta eğitim alanlara tekstil ve imalat konusunda tüm olanakların sağlandığını kaydetti.

Suriyeli kadınların şu anda temel eğitimleri aldıklarını, talep etmeleri halinde imalata geçebilecek duruma geleceklerine işaret eden Dağ, "Suriyeli kadınlar zor bir durumda olduklarından çok hevesliler ve çok gayretliler" dedi.

- " Türkiye'ye, Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyoruz"

Kurs öğretmeni Adalet Dağ ise dikiş nakış eğitimine sıfırdan başladıklarını, kadınların kursa büyük bir heyecan ve öğrenme azmi ile geldiğini kaydetti.

Kadınlarda Suriye'deki yaşadıkları dramın izlerinin sürdüğünü ama kursta bütün sıkıntılarını unuttuklarını anlatan Dağ, "Kursa geldiklerinde makine kullanmayı, iğneye iplik takmayı bilmiyorlardı. Ama şu anda çok iyiler. Burada bütün yaşadıklarını unutuyorlar. Sanki Suriye'den gelmemişler gibi" diye konuştu.

Mardin'e 2 yıl önce yerleşen Suriyeli Firyel Mardini de kendilerine bu imkanı sunanlara teşekkür ederek, "Burada dikiş öğreniyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Türkiye'ye, Başbakan Erdoğan'a ve dernek yetkililerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Suriyeli Sekda Yas ise Mardin'e 10 ay önce geldiğini dile getirerek, en büyük isteğinin bir sanat öğrenerek eşine yardım etmek olduğunu vurguladı.

Ülkelerine dönmeleri halinde de bir mesleğinin olmasını istediğini belirten Yas, kursta öğrendiklerini uygulayarak aile bütçesine katkıda bulunabileceğini sözlerine ekledi.

-Suriyeli kadınlar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savaş mağduru kadınlar meslek öğreniyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement