Savunma Bakanı Yılmaz Fas'ta - Son Dakika
Güncel

Savunma Bakanı Yılmaz Fas'ta

Savunma Bakanı Yılmaz Fas\'ta

Yılmaz, Fas'ın başkenti Rabat'ta ''2. Sınır Güvenliği Bölgesel Bakanlar Konferansı'na'' katıldı Yılmaz: "Yöneticileri yönlendirenler ve rotamızı çizen millettir"

14.11.2013 20:58

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, teröristlerin hiçbir zaman sınır tanımadığını belirterek, Fas'ta katıldığı konferansta "sınırlardan terörist geçişlerle insan kaçakçılığı ve yasadışı göçün nasıl engellenebileceğini" ele aldıklarını söyledi.

Bakan Yılmaz, Fas'ın başkenti Rabat'ta Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlenen "2. Sınır Güvenliği Bölgesel Bakanlar Konferansı'na katıldı. Yılmaz, " Kuzey Afrika'daki sahra ve sahil bölgesindeki ülkelerin sınır güvenliği ile ilgili uluslararası bir toplantı yaptık. Toplantıda sınır güvenliğini nasıl daha ilerletebiliriz, yasadışı trafikle nasıl mücadele edebilirizi konuştuk" dedi.

Teröristlerin hiçbir zaman sınır tanımadığını ve sınırlara saygı göstermediğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla terörist geçişlerini nasıl engelleyebiliriz. İnsan kaçakçılığını ve yasadışı göçü nasıl engelleyebilirizi görüştük. Bu sadece bir ülke için değil bütün bu bölge için, Avrupa için hatta dünya için risk oluşturan tehdit oluşturan bir durumdur. Bu hususları minimize etmek ve ortadan kaldırmak için tek bir ülkenin çalışması yetmez. Bu bölgedeki ülkelerle birlikte Avrupa ve Türkiye'nin de desteğiyle, BM ve  ABD gibi dünyanın güvenlik ve esenliğinden kendini sorumlu hisseden ülkelerin işbirliği ve katkısıyla bir konferans düzenlendi."

Konferansın sonunda "Rabat Deklarasyonu'nun" kabul edildiğini belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Öncelikle bilgi paylaşım ve danışma merkezi olarak Libya'da bir merkez kurulacak. Bu merkezle birlikte yasadışı göç, uyuşturucu trafiği ve teröristlerin aktiviteleri ile ilgili hangi ülkeler ne gibi bilgiler elde etmişlerse bu merkeze verecekler. Bu merkez de adeta istihbarat paylaşımını diğer ülkelere sağlayacak. Muhakkak ki bu bir tek ülkenin altından kalkabileceği bir sorun değildir. Dolayısıyla düzenli olarak gruplar halinde diyalog kapılarının açık olması lazım. Ülkeler arasında görüşme mekanizması oluşturulması lazım."

-" Anadolu Ajansı'nı dünyanın dört bir tarafında görmek bizleri gururlandırmaktadır"

Prof. Dr. Kemal Karpat'ın "Türkiye son iki yüz yıllık tarihinin en güçlü olduğu noktadadır" tespitini aktaran Yılmaz, "Güçlenen ve cazibe merkezi haline gelen Türkiye'nin kurumları olan gerek TRT'yi gerekse Anadolu Ajansı'nı dünyanın dört bir tarafında görmek bizleri gururlandırmaktadır. Doğru haberi doğru kaynaktan ileten TRT ve Anadolu Ajansı gibi kurumlar olduğu sürece bizler daha doğru daha sağlıklı kararlar verebiliriz. Sadece biz değil, kamuoyumuz da doğru bilgilenir. Çünkü biz yöneticileri yönlendirenler ve rotamızı çizen millettir. Onlar nasıl rotayı çizecek işte bu Anadolu Ajansı, TRT gibi doğru haber kaynaklarından doğru bilgiler alırsa ondan sonra bizim nasıl davranmamız gerektiğine iyi karar verirler" ifadelerini kulllandı.

Bakan Yılmaz, Fas Kralı 6. Muhammed'in babası Kral 2. Hasan ve dedesi Kral 5. Muhammed'in mezarlarına ziyarette bulunarak "şeref defterini" imzaladı. Yılmaz, mezar ziyaretinin ardından Milli Savunma İdaresinden Sorumlu Bakan Abdullatif Ludi ile makamında biraraya geldi. - Fas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savunma Bakanı Yılmaz Fas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement