Sebze ve Meyve Fiyatlarının Artmasına "Fırsatçılık" İddiası - Son Dakika
Güncel

Sebze ve Meyve Fiyatlarının Artmasına "Fırsatçılık" İddiası

Sebze ve Meyve Fiyatlarının Artmasına "Fırsatçılık" İddiası

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal, yaş meyve ve sebze sevkiyatlarında herhangi bir sorun yaşanmamasına rağmen fiyatların artmasını "fırsatçılık" olarak değerlendirdi.

21.12.2012 14:35

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal, yaş meyve ve sebze sevkiyatlarında herhangi bir sorun yaşanmamasına rağmen fiyatların artmasını "fırsatçılık" olarak değerlendirdi.

Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'dan başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere çeşitli illere her yıl ciddi oranda sebze ve meyve sevkiyatının yapıldığını söyledi. Antalya'daki 20 bine yakın çiftçinin, Türkiye'nin sebze ve meyve ihtiyacını yaklaşık yüzde 20'sini karşıladığını söyleyen Uysal, bu yıl da üretimde herhangi bir azalma yaşanmadığını bildirdi.

Üretim rakamlarının normal seviyede olduğuna işaret eden Uysal,

"Antalya'dan büyükşehirlere yapılan sebze ve meyve sevkiyatında herhangi bir sorun yok. Ancak kışı bahane ederek sebze ve meyve fiyatını artıranlar

'fırsatçılık' yapıyor" dedi.

Türkiye'nin büyük bir kısmının soğuk hava etkisinde olduğunu anlatan Uysal, ancak olağanüstü bir durumun olmadığını kaydetti. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi illerde sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artışın gereksiz olduğunu vurgulayan Uysal, her yıl kar yağdığında ya da havanın sıcaklık derecesi düştüğünde fiyatların arttığına işaret etti.

Uysal, "Antalya Toptancı Hali'nden bir çok büyükşehire yapılan sebze ve meyve sevkiyatında hiçbir sorun yok. Fiyat artışlarının belli bir kesim tarafından bilinçli olarak yapıldığına inanıyorum. Burada 'fırsatçılık' yapılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre ulaşımda hiç bir aksaklık yok, büyükşehirlerde fiyat artışını doğru bulmuyorum" dedi.

Antalya'da sebze ve meyve fiyatlarının normal seviyede olduğunu dile getiren Uysal, domatesin 1 lira 20 kuruş, dolma biber, salatalık ile patlıcanın 1 lira 50 kuruştan satıldığını kaydetti.

-Yaş meyve ve sebze ihracatı iyi durumda-

Rıza Uysal, Antalya Toptancı Hali'nden 40 civarında ülkeye ihracat yapıldığını bildirdi. Meyve ve sebze ihracatında Antalya'nın, Türkiye için önemli olduğunu belirten uysal, ihracatın en çok Rusya, Ukrayna gibi Balkan ülkelerine yapıldığını söyledi. Uysal, "İhracat bugünlerde çok iyi durumda. Bundan sonra daha iyi olabilir. Çünkü Ukrayna, Rusya gibi ülkelerde kış koşulları ağırlaşmaya başladı. Kış koşulların ağırlaşması bizim ihracatımızı arttıracaktır" diye konuştu.

Muhabir: Volkan Poliçe/ Hatice Özdemir

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sebze ve Meyve Fiyatlarının Artmasına 'Fırsatçılık' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement