Şefkat-Der, Risk Altındaki Kadınlara Hayatta Kalmayı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Şefkat-Der, Risk Altındaki Kadınlara Hayatta Kalmayı Anlattı

Şefkat-Der, Risk Altındaki Kadınlara Hayatta Kalmayı Anlattı

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, risk altındaki kadınların hayatta kalması ve korunmasını uygulamalı olarak göstererek, meşru savunma alet ve maddelerinin sergisini tanıttı.

10.03.2014 16:25

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, risk altındaki kadınların hayatta kalması ve korunmasını uygulamalı olarak göstererek, meşru savunma alet ve maddelerinin sergisini tanıttı.

Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve dernek üyeleri, meşru savunma alet ve maddelerinin olduğu sergiyi tanıttı. Etkinlikte, öldürülme riski altındaki kadınlar için hayatta kalma kılavuzu ve meşru savunma için dikkat edilmesi gereken önemli uyarılar adı altında, risk altındaki kadınların gizlenmesinde silikon plastikten yapılan gerçek insan yüzü maskelerinin kullanımına teşvik edildi.

Kadın cinayetlerinin engellenmesi için 20 yıldır mücadele verdiklerini belirten Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, "Bütün STK'ların çalışmalarına rağmen geldiğimiz nokta, kadın cinayetlerini devlet bir türlü önleyemiyor. Cinayetler göz göre göre geliyor. Devletin koruyoruz dediği kadınlar korunmuyor ve birde katillere tahrik indirimi yapılıyor" dedi.

Bulan, kadınların kendisini koruyabileceği alet ve maddeleri de tanıttı. Silahla üzerine gelinen bir kadının kendisini korumak için başvuracağı tek şeyin silah olduğunu savunan Bulan, "Silah kullanmasını 18 yaşını dolduran herkes atış poligonlarında öğrenebilir. Yaklaşık 100 lira harcadığınız zaman silah kullanmasını öğrenebilirsiniz. Pompalı ve av tüfeği gibi silahları kullanmayı öğrenmek için de avcılık derneklerine üye olmak gerekir. Orada öğrenebilirler. Bulundurma ruhsatını ise 21 yaşını doldurduğunuz ve akıl-ruh sağlığı yönünden rapor aldığınız zaman çok rahat bir şekilde bulundurma ruhsatı alabiliyorsunuz. Kadınlara gelen kişilerin ellerinde silah var. Siz silahla gelen erkekleri, çay ve çiçekle karşılayamazsınız. Evinizde, iş yerinizde ya da sokak köşesinde cinayete kurban gidebilirsiniz. Bu yüzden kadınların kendisini koruması gerekiyor" şeklinde konuştu.

RİSK ALTINDAKİ KADINLAR İÇİN HAYATTA KALMAYI ANLATTI

Hayrettin Bulan, "Biber gazını karşınızdakinin gözüne sıktığınız zaman zaten gözünü bir süre açamıyor. Bu şekilde hızlıca kaçabilirsiniz. Aynı şekilde elektroşok aleti kullandığınız zaman kesinlikle etkilidir. Zaten sesi duyulduğu anda tuttuğunuz kişi kesinlikle korkacaktır. Bu sesi duyan kimsenin yanına kolay kolay yaklaşamazlar. Bir kadının çantasında birincisi elektroşok aleti ve biber gazı muhakkak bulanacak. Kolay bir şekilde bulabileceğiniz de bir yere koyacaksınız. Elinizi çantanıza attığınızda bulmakta zorlanmamalısınız. Çünkü saniyelerle yarışıyorsunuz, bu konuda dikkat edilmesi gerekir" dedi.

Topuklu ayakkabının yerine göre bir kadının silahı da olabileceğini aktaran Bulan, "Yine tabi savunma sporu olarak erkeğin cinsel organına darbe sizi kurtarabilir. Hiçbir şey bulamazsanız, parmaklarınızla size saldıran insanların gözlerine saldırabilirsiniz. Bazıları bunu vahşice buluyorlar ama o adam sizi öldürmeye gelmiş öleceksin, bundan dolayı kadının kendini koruması gerekir" diye konuştu.

Tanıtımın ve bilgilendirmenin ardından Hayrettin Bulan, Şefkat-Der üyesi bir kadınla uygulamalı olarak risk altındaki kadınların kendisini nasıl korumasını gösterdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şefkat-Der, Risk Altındaki Kadınlara Hayatta Kalmayı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement