Şehir Hatları'ndan Yolculara "Acil Sağlık Hizmeti" - Son Dakika
Güncel

Şehir Hatları'ndan Yolculara "Acil Sağlık Hizmeti"

Şehir Hatları\'ndan Yolculara "Acil Sağlık Hizmeti"

Şehir Hatları, yolcuların vapurlarda veya iskelelerde yaşayabilecekleri acil durumda daha hızlı müdahale edebilmek için Medline Acil Sağlık ile işbirliğine gitti.

03.01.2013 14:32

Şehir Hatları, yolcuların vapurlarda veya iskelelerde yaşayabilecekleri acil durumda daha hızlı müdahale edebilmek için Medline Acil Sağlık ile işbirliğine gitti.

Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamaya göre, anlaşma gereği, seyahatleri boyunca oluşabilecek riskli durumlara karşı güvence altına alınan yolcular, iskeleye adım atmalarından Şehir Hatları'nın faaliyet alanlarının dışına çıkana kadar geniş kapsamlı acil sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.

Aylık ortalama 4 milyonun üzerinde yolcu taşıyan Şehir Hatları, böylece, yolcularının hastane öncesi acil sağlık hizmetlerini karşılayarak tedavilerini üstlenecek. Buna göre, kalp krizi, yaralanma, denize düşme ve intihar girişimleri gibi vakalar, acil koduyla iskeleye çağrılan uzman hekim ve sağlık ekibi tarafından ilk müdahaleleri yapılarak, en yakın hastaneye sevk edilecek. Transferi gerçekleştirilen hastaların süreçlerini takip edilebilmesi için hasta yakınları için bilgi köprü sistemi oluşturulacak.

Uygulama ile ambulans hizmetlerinin yanı sıra vapurda veya iskelede beklerken yaşanabilecek bir sağlık sorununda, gemi personeli Medline Alarm Merkezi'ni arayarak, yolcuların telefonla tıbbi danışmanlık hizmetinden yararlanmalarını sağlayacak.

Şehir Hatları, Acil Sağlık Kuruluşu Medline ile Adalar iskeleleri hariç 43 iskele ve tüm hatlarında acil bir durum yaşanması halinde tam donanımlı ambulanslar ve doktorlu ekiplerle iskelede ilk müdahalesi yapılan yolcularını gerektiği durumlarda hastaneye nakledecek. Haliç Tersanesi, iskele ve gemi personelini de kapsayacak uygulamada, yolcuların ve çalışanların hastane öncesi acil sağlık hizmetleri üstlenilerek, karşılaşabilecekleri sağlık problemlerinin hızla tedavi edilmesi hedefleniyor.

Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, projenin "koşulsuz yolcu memnuniyeti" sağlama amacı taşıdığını vurgulayarak, uygulamanın tıbbi danışmanlık, kara ambulans hizmeti, sağlık araç-gereç temini ve medikal bilgi köprü sistemi gibi güvenceleri içerdiğini açıkladı.

Yolcuların, iskeleye geldikleri andan, gemiden tahliyelerine kadar geçen sürede her türlü sağlık problemine karşı sigortalı olacağını belirten Genç,

"Özellikle gemilerimize inip binerken yaralanma, düşme, saldırı gibi ani gelişebilecek durumlara karşı, acil sağlık alanında eğitim görmüş uzman ekipler tarafından erken müdahaleleri yapılarak gerektiği durumlarda yolcularımızın hastaneye transferlerini hızla gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Andaç Hongur

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehir Hatları'ndan Yolculara 'Acil Sağlık Hizmeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement