Şemdinli'de 5 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de 5 PKK'lı Öldürüldü

Şemdinli\'de 5 PKK\'lı Öldürüldü

Hakkari'de güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda, 5 PKK'lı öldürüldü.

02.10.2012 12:08  Güncelleme: 12:22

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda, 5 PKK'lı öldürüldü. Operasyonda örgüte ait çok sayıda mühimmat ele geçirildiği de belirtildi.

Operasyonların yoğun olarak sürdüğü Şemdinli kırsalında, bugün sabaha karşı Gediktepe Bölgesi'nde operasyon yapan güvenlik güçleri, bir grup PKK'lı ile karşılaştı. 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.

Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 5 PKK'lı öldürüldü. Operasyon bölgesinde yapılan arama tarama çalışmalarında ise çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtildi. Bölgedeki operasyonlar hava destekli olarak devam ediyor.

ŞEMDİNLİ'DE OKUL KUNDAKLANDI

Şemdinli'de 10 gün önce PKK'lılar tarafından yakılan okul, dün gece ikinci kez ateşe verildi, okulda maddi hasar meydana geldi.

PKK mensuplarının ilçeye bağlı Altınsu köyünde teröristlerce 10 gün önce yakılan ve bir süre önce onarımına başlanan 850 öğrenci kapasiteli 3 katlı Atatürk İlköğretim Okulu dün gece yeniden kundaklandı.

Okuldan yükselen dumanları gören köylülerin haber vermesi üzerine, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince yangın söndürüldü. Okulun tamir ve onarım için giriş katına konulan malzemeler yangında kullanılamaz hale geldi.

Yangında maddi hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, okulu yakanların bulunması için geniş çaplı operasyon başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de 5 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement