Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sendikalardan Kısa Kısa

Sendikalardan Kısa Kısa

Diyanet Sen Genel Başkanı Bayraktutar: "İnsanın fiziksel yapısının sağlıklı olması için hastanelerde doktorlar tarafından hizmet veriliyorsa bunu bütünleyici bir hizmet olarak isteyen insanla...

30.10.2013 17:18

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, insanın fiziksel yapısının sağlıklı olması için hastanelerde doktorlar tarafından hizmet veriliyorsa bunu bütünleyici bir hizmet olarak isteyen insanlara da din psikoloğu tarafından hizmet sunulması gerektiğini bildirdi.

Bayraktutar, yaptığı yazılı açıklamasında dünya standartlarında bir hastanede din psikoloğunun mutlaka hizmet vermesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığının hastanelerde din psikoloğu hizmeti konusundaki çalışmalarını çok önemli bulduklarını vurgulayan Bayraktutar, sendika olarak hastanelere din psikoloğu hizmetinin verilmesini yıllardır talep ettiklerini dile getirdi.

Bayraktutar, beden olarak hastalıklarla uğraşan bir insanın manevi yönünün de ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, "İnsan bir bütündür ve nasıl ki fiziksel yapısının sağlıklı olması için hastanelerde doktorlar tarafından hizmet veriliyorsa bunu bütünleyici bir hizmet olarak isteyen insanlara din psikoloğu tarafından da hizmet sunulmalıdır" ifadesini kullandı.

Hastanelere din psikoloğu hizmetinin insanların özellikle hastane ortamında ihtiyaç duyduğu önemli bir uygulama olduğuna işaret eden Bayraktutar, Türkiye'deki hastanelerde de vakit geçirmeden alt yapısının hazırlanarak uygulamaya konulması gerektiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement