Senem Anısına Çeşme Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Senem Anısına Çeşme Yapıldı

Senem Anısına Çeşme Yapıldı

İskelede dalgaların çarpması sonucu Karadeniz'e düşerek kaybolmuştu Tamer KARATAŞ/FINDIKLI(Rize), (DHA) RİZE'nin Fındıklı İlçesi'ndeki iskelede dalganın çarpması sonucu denize düşerek kaybolan Rize Üniversitesi (RÜ) Fındıklı Meslek Yüksek Okulu öğrencisi 21 yaşındaki Senem Kasap'ın anısına okul bahçesine çeşme yaptırıldı.

07.09.2010 19:18

İskelede dalgaların çarpması sonucu Karadeniz'e düşerek kaybolmuştu

Tamer KARATAŞ/FINDIKLI(Rize), (DHA)

RİZE'nin Fındıklı İlçesi'ndeki iskelede dalganın çarpması sonucu denize düşerek kaybolan Rize Üniversitesi (RÜ) Fındıklı Meslek Yüksek Okulu öğrencisi 21 yaşındaki Senem Kasap'ın anısına okul bahçesine çeşme yaptırıldı.

Fındıklı İlçesi'nde 25 Ocak'ta saat 22.00 sıralarında dalgaları seyretmek için öğrenci arkadaşları ile birlikte merkez Mahallesi'ndeki iskelenin üzerine çıkan Büro Yönetimi 1'inci sınıf öğrencisi Senem Kasap, çarpan dalganın etkisiyle denize düşerek gözden kayboldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar ile Sivil Savunma ve AKUT ekiplerinin günlerce süren aramaları sonuç vermedi ve Sinem'e ulaşılamadı.

ADINA ÇEŞME YAPTIRILDI

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından yaptırılan çeşmenin açılışına Rize Üniversitesi (RÜ) Rektörü Prof.Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, Fındıklı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadetin Gültekin, Fındıklı Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Selim Turna, Senem Kasap'ın babası Ömer Kasap, annesi Leyla Kasap, ağabeyi Feyyaz Kasap ile arkadaşları katıldı. RÜ Rektörü Prof.Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, bu çeşme sayesinde Senem'in adının yaşatılacağını belirterek, şöyle dedi:

"Senem bulunsa iyi olacaktı. Ama bulunmadı. Şimdi bütün dünya ve Karadeniz Senem'in mezarıdır. Senem'i çok sempatik, hayat dolu, 1 günü 5 gün yaşayan biri olarak tanıdık. Demek ki bu dünyadaki alacaklarını kısa ömre doldurdu. Allah benzer kazalardan yakınlarını ve herkesi korusun. Bu olay diğer genç arkadaşlarına da ders olmalı."

Konuşma ardından kurdele kesilerek çeşmenin açılışı yapıldı. Senem Kasap için Fındıklı Merkez Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Senem Anısına Çeşme Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement