Şener: "Galatasaray ve Bursa'yı Yenersek Büyük Avantaj Yakalarız" - Son Dakika
Güncel

Şener: "Galatasaray ve Bursa'yı Yenersek Büyük Avantaj Yakalarız"

Şener: "Galatasaray ve Bursa\'yı Yenersek Büyük Avantaj Yakalarız"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

05.11.2010 22:35

"İYİ KADRO KURDUK AMA ÇOK PARA HARCADIK. BU GEREKLİYDİ"

"HEP DUVARA ÇARPARIZ DİYE BEKLENTİ İÇİNDE OLANLAR VAR"

"OYUNCULARIMIZA AVRUPA'DAN TALİPLER VAR"

"HİDDİNK DERBİ MAÇI İZLEYECEK"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şener, Galatasaray maçının ilk yarının kırılma noktası olduğunu belirterek, "Bizim saha, bizim taraftar önünde maçı biz alırız diye düşünüyorum ama sonuçta rakip de Galatasaray. Milli takımlar teknik direktörü Guuds Hiddink de maçı izlemeye geliyor. Yarın Galatasaraylı misafirlerimizde gelecek. Ayrıca Pazar günü Galatasaray'la basketbolda da bir maçımız var. Galatasaray maçı sonucu zor tahmin edilecek bir maç. Bizim takımımız çok formda. Bunu söylenince çektiğimiz eziyetleri bile bir anda unutuyorum" diye konuştu.

"İYİ KADRO KURDUK AMA ÇOK PARA HARCADIK. BU GEREKLİYDİ"

Takımın başındaki Şenol Güneş'in çok tecrübeli ve popülaritesi çok yüksek bir teknik adam olduğunu da ifade eden Şener, "Takımın iyi olmasındaki ikinci nokta çok doğru transferler yapmamız. Bunu yaparken para da harcadık. İnkar etmiyoruz. Zaten iyi transferler para harcanarak yapılır. Bu paraları zevkle harcamıyoruz. 3 -5 sene geriye gidin sonra önce kendinize sonra rakibinize bakın. Sonra tekrar geri gelin yine kendinize ve rakiplerine bakın takımın ekonomik anlamda nerede olduğunu anlarsınız. Artık Türk futbolu değişti. Takımların daha büyük ekonomik bütçeleri var" dedi.

"70 MİLYON EURO'LUK BİR TAKIMIMIZ VAR"

Şener, tüm bunlara rağmen İstanbul takımları ile eşit şartlarda yarışmadıklarını da vurgulayarak, "Bir sihirli değnek ile de şartları eşit hale getiremezsiniz. Bunlara rağmen biz bütçemizi çok iyi noktalara getirerek, kulübü bu duruma getirdik. Hemen hemen bütün bonservis bedellerini ödedik. Sadece Jaja'nın bir miktar bonservis ödemesi kaldı.

Hani diyorlar ya kulübün 105 milyon TL borcu var. Ama bonservis bedellerini de ödedik kimse olayın bu tarafına bakmıyor. Şu anda tesislerde bir servet yatıyor. 70 milyon Euro'luk bir takımımız var. Biz finans kuruluşu değiliz, sonuç olarak bizim değerimizde futbolcular" ifadelerini kullandı.

"HEP DUVARA ÇARPARIZ DİYE BEKLENTİ İÇİNDE OLANLAR VAR"

Kulübün yıllık 70 -80 Milyon TL'lik geliri olduğunu da vurgulayan Şener, "Bunlar çek senet olmadığı için alacaklar defterinde gözükmüyor. Kulüp için yapılan battık, çıktık cümleleri doğru değil. Biz seçildiğimizden beri Mayıs da duvara çarparlar, Mayıs geçti, Aralık'ta duvara çarparlar gibi laflar ediliyor. Ama bunların hepsi geçti biz hala buradayız. Şu anda bakıyorsun birkaç tane aday gözüküyor. Biz eskiden yönetici bulamazdık. Hep arkanızda, yanınızdayız derlerde ama olmazdılar. Şimdi bu kadar talep olması kulübün iyi yönetildiği anlamına gelir" dedi.

"PARALI YÖNETİCİ DEVRİ ARTIK KAPANDI"

Şener, paralı yönetici döneminin artık bittiğini de belirterek, "Çünkü bir yönetici 2-3 milyon Euro verse bu kulübe ne yapar. Artık üreten yöneticiler lazım. Gelir arttırıcı projeler ortaya koyan yöneticiler gerekiyor. Bu iş sadece yemeğe git gel ile olmaz. Bir -iki hafta içerisinde de TTNet ile sponsorluk anlaşması imzalayacağız. TsClup'un geliri şu anda 10 milyon liraya yaklaştı. Biz aldığımızda bir milyon TL'ydi. 3 senede bu rakamlara ulaştık. 3 senede daha 20 milyon liraya çıkarırsak, ileride belki ticari ürünler olarak halka açabiliriz. benim hayatım gaza basmak ile geçmiştir ama bu tekstil işini hiç bilmedim için biraz frenli gidiyorum" diye konuştu.

"KULÜPTEN HİÇ BİR ZAMAN BEKLENTİ İÇİNDE OLMADIM"

Şener, fazla başkan adayının çıkmasının kulübün iyi yönetildiği anlamını taşıdığını da belirterek, "Baktılar ki Sadri Şener duvara toslamıyor, kulübün ekonomisini iyi idare ediyor, o yüzden aday sayısı çok artıyor. veya kendilerince, 'Şadri Şener yapıyorsa biz bunun on katını yapabiliriz' diyorlar. Herkesin bu kulüpte yöneticilik ve başkanlık yapmasını isterim. Bu kulüpten hiçbir zaman beklenti içinde olmadım, hep verdim. Şimdi zamanımı veriyorum, eskiden paramı vermiştim. Ama parayı vermekte suç oldu bunu bazen duyuyorum.

Kulübün hacmi çok büyüdü bunun dikkate alınması lazım. Her kes kulübe gelip sorabilir ne kadar borcumuz olup olmadığını. Ben bunu seve seve anlatabilirim" dedi.

"OYUNCULARIMIZA AVRUPA'DAN TALİPLER VAR"

Kulübün vizyonu büyük insanlarla ileriye gitmesi gerektiğini de belirten Şener, şöyle konuştu: "Geriye gidersen bir daha yukarı çıkamazsın. Bundan sonraki yöneticiler, başkanlar İstanbul takımlarına bakacaklar neyle yarıştıklarını görecekler ona göre göreve gelmeliler. Bazen futbolcu satmak için elimize fırsatlar geçti ama satmadık. Yanlış mı yaptık doğrumu yaptık tartışılır. Takımı buraya getirirken zafiyet oluşmasını istemedik. Kulüpler finans kuruluşu değildir, bazen bir oyuncu belli bir noktaya gelince hocanın onayı ile satılmalıdır. Bizimde oyuncularımıza Avrupa'dan bir sürü talip var. Ama biz bu takımı şuanda bozamayız.

Oyuncu sakatlansa yedek kulübesinde sıkıntımız yok. Bu pahalı bir olay ama büyük takım iseniz buna mecbursunuz. Mesela Teofilo gitti ama yerine adamımız var, sıkıntımız yok."

"TEOFİLO'NUN GALATASARAY'A TRANSFER GİBİ BİR ŞEY OLMAZ"

Şener, Teofilo'nun Galatasaray'a transfer olacağı yönündeki iddialara da açıklık getirerek, "Teofilo'nun şu anda Galatasaray'a gitmesi gibi bir şey olmaz. Onun kontratı var. Ama parayı getirsin bakarız. Tefoilo dönerse bizimle hiçbir işi yok onunla hoca görüşecek. Gittikten sonra benimle hiç görüşmedi" şeklinde cevap verdi.

"TEOFİLO'NUN GİDİŞİ ACITASYON YAPILDI"

Şener, Teofilo'nun havalimanındaki gidiş sürecinin acıtasyon olarak yansıtıldığını da ifade ederek, "Oysa bu tamamen yanlış. Havalimanın patronu benim kardeşim. Orda uçak beklerken fotoğrafını çektiler ve havalimanında yatıyormuş gibi yayınladılar. Orada otelde kaldı, banka şubesinden para çekti. Bu olayı acındırmaya gerek yok.. Havalimanında benim oyuncum sıkıntı çekecek böyle bir şey olabilir mi? Bunlar benim için çok basit şeyler.

Kolambiya'daki doktoru bile, 'Senin bir şeyin yok, baş ağırmasıyla ülke terk edilir mi?" demiş, Milli takım hocası, 'Dönersen seni milli takıma almam' demiş. Ama o gitti. Sonuçta yetenekli bir oyuncu. Hocamız da onu kazanmak için çok uğraştı. Bize bir kupa kazandırdı.

Bunları yok sayamayız" dedi.

"BURSASPOR VE BİZİM OTURMUŞ TAKIMLARIMIZ VAR"

Bursaspor'un da kendileri gibi oturmuş bir takımı olduğunu ifade eden Şener, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Fenerbahçe de ise sürekli bir değişim var. Biz Galatasaray ve ardından Bursa'yı geçersek çok büyük avantaj elde ederiz. O havayı ve psikolojiyi yakaladık mı İstanbul'da oynayacağımız derbi maçları da çok farklı bir ortamda geçer. Ondan sonra da biz onları değil onlar bizi yakalamaya çalışır. Devre arasında transfer ile ilgili hoca şu ana kadar bana bir şey söylemedi. Orta sahaya ve forvete bir arayışımız var. Transfer komitemiz çok çalışıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şener: 'Galatasaray ve Bursa'yı Yenersek Büyük Avantaj Yakalarız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement