Yüksel Şahin: Sporcularım Ellerinden Geleni Yaptı - Son Dakika
Güncel

Yüksel Şahin: Sporcularım Ellerinden Geleni Yaptı

Yüksel Şahin: Sporcularım Ellerinden Geleni Yaptı

Türkiye Erkek Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, "Avrupa Şampiyonası'nda geçen yıl gösterdiğimiz başarının üstüne çıktık." dedi.

04.04.2014 21:47  Güncelleme: 22:23

Türkiye Erkek Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, "Avrupa Şampiyonası'nda geçen yıl gösterdiğimiz başarının üstüne koyduk" dedi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda takım halinde 3. olan Türkiye Erkek Güreş Milli Takımı'nda teknik direktör Yüksel Şanlı, değerlendirmelerde bulundu.

Mindere çıkan sporcularını tebrik eden Yüksel Şanlı, "Sporcularımız ellerinden geleni yaptılar. Çok iyi mücadele ettiler. Biz buraya gelmeden hedefimizi bir önceki senenin üstünde koymak olarak belirlemiştik. Geçen yıl bu ekiple 3 madalya almıştık. Yine bu ekiple bu yıl 4 madalya aldık ve o hedefin üstünde olduk. Geçen sene yine takım olarak 4. olmuştuk. Bu yıl ise takım olarak ilk 3'ün içindeyiz. Bu da bizim için sevindirici bir olay. Ama tabii ki yeterli değil. Hedeflerimiz daha büyük. Dünya Şampiyonası'na da epey bir zaman var. Burada gördüğümüz eksiklikleri de Özbekistan'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'na kadar inşallah gidererek, daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sporcuların performansını da değerlendiren Yüksel Şanlı, "65 kilodaki sporcumuz Servet Coşkun, A Milli Takım'da ilk defa yer aldı. Burada finale kalarak büyük bir başarıya imza attı. Bu da kendisinden beklentilerimizi arttırdı. Soner Demirtaş da 74 kiloda mücadele etti. Bu sıklet orta ve güçlü bir sıklet. Çok uzun yıllardır bu sıklette madalya alamıyorduk. İlk defa burada 3. olduk. Taha Akgül de rakiplerinden 41 puan aldı ve hiç puan vermedi. Hatta buradaki misafirler Taha için bir deyim kullanıyorlar: "Taha bir 55 bir 57 kilo güreşçisi gibi güreşiyor. Rakip takım güreşçileri de Taha'yı şampiyonanın en iyi güreşçisi olduğunu söylüyorlar. Bu da bizi gururlandırıyor. Yakup Gör de 3. oldu ama bu durum onu daha çok hırslandıracak." şeklinde konuştu.

ERCAN ATA - HELSİNKİ/ DHA

ea(gh)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksel Şahin: Sporcularım Ellerinden Geleni Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement