Servisçilerden Plaka Eylemi - Son Dakika
Güncel

Servisçilerden Plaka Eylemi

Servisçilerden Plaka Eylemi

Özgür ALTUNCU -Taner YENER / İSTANBUL, ( DHA) PLAKA tahdidi isteyen servisçiler eylem yaptı.

17.02.2016 15:37

Özgür ALTUNCU -Taner YENER / İSTANBUL, ( DHA) PLAKA tahdidi isteyen servisçiler eylem yaptı. Plaka sorununun çözümüyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine söz verdiğini ileri süren yaklaşık 500 servisçi esnafı bugün AKOM önünde toplandı. Grup "Plaka hakkımız söke söke alırız" sloganları atıp, "İBB bürokratları Cumhurbaşkanı'nın sözünü çarpıttı" yazılı dövizler taşıdı. 25 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanı Türkiye Esnaf Buluşması" toplantısındaki konuşmasını banttan yayınlayan servisçiler adına açıklamayı İstanbul Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk yaptı.

ERDOĞAN'IN BU SÖZÜNDEN SONRA BİNLERCE İNSAN SEKTÖRE GİREREK...

Amaçlarının tüm Türkiye'de uygulanan servis araçlarına plaka tahdidi uygulamasının İstanbul'da da hayata geçirilmesini sağlamak olduğunu söyleyen Öztürk," Yaşanan bu sürece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da dahil oldu. 25 Mayıs 2015 tarihinde Sinan Erdem Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Türkiye Esnaf Buluşması adlı toplantıda İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sn. Kadir Topbaş'a plaka tahdidi ile ilgi ilgili çalışmaları da siz yapın diyerek, esnafa dönüp -hayırlı olsun- demiştir. Bu sözden sonra plaka tahdidi olacak diye binlerce insan sektöre girerek 25 Mayıs öncesi sektörde bulanan esnafın kazanç miktarında ciddi kayıplar olmasına sebep olmuştur"dedi.

"ÜMİTLE BEKLİYORUZ"

Büyük bir ümitle İstanbul'da plaka tahdidini beklediklerini söyleyen Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü: Ulaşım koordinasyon merkezi toplantısında, önceki alt komisyon toplantılarında olduğu gibi sektör temsilcilerinin değil, belediye bürokratlarının sunmuş olduğu görüşlerin İstanbul'da uygulamaya konması ve planlanan yöntemin esnafın beklentilerine hiçbir şekilde cevap veremeyeceği, tam tersine bugün veya gelecekte esnafa külfetler getireceği görülmektedir.Türkiye genelinde uygulanan plaka tahdidi sisteminde olduğu gibi,esnafın rahatça çalıştığı evine ekmek götürürken zorlanmadığı belli standartları olan denetlenebilir, sürdürebilir ve İstanbul'a layık bir sistem üzerine çalışmak yerine sadece Belediye'ye nasıl gelir kazandırabilir? düşüncesi ile yapılan bu çalışmayı, sektör temsilcileri ve esnaf olarak kabul etmiyor, alınan karar altında ezilmek istemiyoruz.

"REİSİN SÖZÜ YERDE KALMAZ"

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezinde alınan kararın tekrar gözden geçirilmesini isteyen Öztürk, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafa vermiş olduğu plaka tahdidi sözünün ivedilikle tüm sektör temsilcilerinin ve esnafın anladığı şekilde gerçekleştirileceğine tüm kalbi duygularımızla inanıyoruz. Reisin sözü geçikmiş olabilir ama,asla yerde kalmaz"diye konuştu.

OLAYSIZ DAĞILDILAR

AKOM önündeki otoparkı tamamen dolduran ve merkeze giriş çıkışları kapatan servisçiler yapılan anons üzerine herhangi bir taşkınlık yapmadan ve trafiği etkilemeden olaysız dağıldı.

TAHDİTLİ PLAKA NEDİR

Belirli bir idari sınır içinde ticari yolcu taşımacılık faaliyetinde bulunan araçların plakalarının belirli harflerle sınıflandırılması ve bu plakalarının alınıp, satılabilmesi anlamına geliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Servisçilerden Plaka Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement