Seydişehir Belediyesine Ait Termal Kaynağa Dev Yatırım Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Seydişehir Belediyesine Ait Termal Kaynağa Dev Yatırım Müjdesi

Seydişehir Belediyesine Ait Termal Kaynağa Dev Yatırım Müjdesi

Seydişehir Belediyesine ait Ketirağılları Mevkiinde yer alan sıcak su kaynağına dev yatırım planlanıyor.

06.01.2014 10:08

Yatırımcı Osman Bakırcı Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'ı ziyaret ederek burada gerçekleştireceği yatırımın ayrıntıları hakkında bilgi verdi.Basına açık olarak yapılan toplantıya Taraşçı Belediye Başkanı Yasin Şahin de katıldı.

Taraşçı Belediye Başkanının katkılarıyla tesisin yapılacağı alanın meralık vasfının ortadan kaldırılması sağlanarak İşadamı Osman Bakırcı tarafından 166.475 TL.'lık ot parası hazineye yatırıldı. Makbuzu da basına gösterildi. Ayrıca işadamının sağladığı 65.000 TL tutarındaki kaynakla tesis alanının harita ve planlarının hazırlanması sağlandı.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat toplantıda termal suların bulunduğu bölge, il ve ilçelere kazandırdığı katma değerin son derece önemli olduğuna işaret ederek şunları söyledi." Belediyemiz tarafından açılan 43 derece sıcaklığa sahip jeotermal kaynağa ilgili olarak Alüminyumdan sonra Seydişehir'in kaderini değiştirecek bir proje işadamı Sayın Osman Bakırcı tarafından hayata geçirilecek. Müteşebbislerin önünü açmamız lazım. Seydişehir'e gelen her türlü yatırımcının emrindeyiz. Belediye olarak kanun, yasa, yönetmelik ve genel ahlak kuralları çerçevesinde üzerimize düşen her türlü desteği ve katkıyı yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Allah veren ellerden razı olsun. Bu memleketin hayrına, hasenatına, eğitimine, kültürüne her kim hizmet ediyorsa başımızın tacıdır. Seydişehir'imizin Medine-i Sani, ikinci Medine olarak ilahi bir emirle Medine'den sonra kurulması dolayısıyla Sayın Osman Bakırcı'nın yapacağı bu yatırımı Cenab-ı Allah'ın kolaylaştıracağına da yürekten inanıyorum. İlçemizin geleceği için çok önem taşıyan bu yatırımın Şehrimize ve bölgemize Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ayrıca jeotermal suyun Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Tıbbi Değerlendirme Kurulu Raporları neticesinde romatizmal hastalıklarda, bel ağrısı, eklem hastalıklarında, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası uzun süren tedavilerde, mide barsak sisteminin fonksiyonel rahatsızlıklarında kullanılabilir nitelikte olduğunu belirtti.

İşadamı Osman Bakırcı ise; "Seydişehir Belediyesi'ne ait termal sudan ilçeye yapacağımız çok önemli bir yatırımla faydalanacağız. Ekiplerimiz planlama çalışmasını yapıyorlar.1.5 milyon dolarlık otel, apart oteller, sağlık tesisleri, alışveriş merkezi, hastane ve camiden oluşan entegre bir projenin 2000-2500 kişilik yatak kapasiteli 1.etabını 11 ayda bitirmeyi;Projenin tamamını ise 3 yılda tamamlamayı planlıyoruz. Seydişehir'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Taraşçı Belediye Başkanı Yasin Şahin ise işadamı Osman Bakırcı'nın yatırıma başlamadan dahi 225-230 TL.'lik bir katkı sağladığını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seydişehir Belediyesine Ait Termal Kaynağa Dev Yatırım Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Eren: Bu yatırımda emeği geçen Kaymakam Tuncay SONEL'den de Allah razı olsun. Avustralya'dan dönmenizi dört gözle bekliyoruz sayın kaymakamım. Saygılar... 0 0 Yanıtla

Advertisement