Sgk'dan 'Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma' Projesi - Son Dakika
Güncel

Sgk'dan 'Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma' Projesi

Sgk\'dan \'Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma\' Projesi

SGK tarafından, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında "Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma" adlı proje yarışması düzenledi.

02.04.2014 17:47

SGK tarafından, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında "Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma" adlı proje yarışması düzenledi.

Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK), kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında "Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma" adlı proje yarışması düzenlediğini söyledi. Yılmaz, kayıt dışı istihdam konusunda toplumsal duyarlılığı, bilgi ve bilinç düzeyini artırmayı amaçlayan yarışma kapsamında dereceye girecek olanlara toplam da 57 bin 500 TL ödül verileceğini duyurdu.

Kayıt dışı istihdamla mücadele sürecinde bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında farkındalık oluşturulabilecek ve toplumun tüm kesimlerinin katkı sunabileceği bir organizasyon amaçlandığını kaydeden Yaşar Yılmaz, "Bilindiği üzere, kayıt dışı istihdam ülkemizin en önemli ve öncelikle mücadele edilmesi gereken sorunları arasında yer almaktadır. Vatandaşlarımızın sosyal güvenceye sahip olmaları, aktüeryal açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin tesisi ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi açısından toplumun ilgili kesimleri ile işbirliğinin sağlanması büyük önem arz ediyor. Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda kurum olarak mücadele stratejimiz; etkili rehberlik-denetim, bilgilendirme-bilinçlendirme ve kurum/kuruluşlar arası veri paylaşımı şeklinde üç temel alan üzerinden yönlendirilmekte. Bu temel alanlar kapsamında gerek toplumun tüm kesimlerinin dikkatini çekmek gerekse kayıt dışı istihdamla mücadele sürecine katkı sunmalarını sağlamak amacıyla, Kurum Başkanlık Makamının 13/03/2014 tarih ve 4185703 sayılı olurları ile, kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik özgün ve uygulanabilir fikirlerin değerlendirildiği 'Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma' konulu ödüllü bir proje yarışmasının yapılması kararlaştırıldı" dedi.

Yapılan yarışmada 1.'ye 20 bin, 2.'ye 15 bin, 3'ye 10 bin, 4.'ye 7 bin 500 ve 5.'ye de 5 bin TL para ödülü verileceğini kaydeden Yaşar Yılmaz, "Yapılacak olan proje yarışmasından beklenen sonuçların elde edilebilmesi bakımından, yarışmanın toplumun ilgili kesimlerine etkili bir şekilde duyurulması büyük önem arz etmekte. Yarışmaya ait detaylı bilgilere ve yarışma şartlarına 'www.sgk.gov.tr' adresindeki duyurulardan ulaşabilecekler. Yarışmaya ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları, sendikalar, esnaf ve sanatkar odaları, kalkınma ajansları, ekonomi ve istihdam alanında faaliyet gösteren dernek ve vakıflar başta olmak üzere vatandaşlarımızda katılabilecek. Proje yarışmasına son başvuru tarihi 20 Nisan 2014 olarak belirlenmiştir" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sgk'dan 'Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement