Sigaranın Zararları Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Sigaranın Zararları Anlatıldı

Sigaranın Zararları Anlatıldı

Sinop'un Boyabat İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen panelde uzmanlar sigaranın zararlarını ve kanseri anlatı.

26.03.2013 16:48

Sinop'un Boyabat İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen panelde uzmanlar sigaranın zararlarını ve kanseri anlatı.

Kaymakamlığın daveti üzerine Boyabat'a gelen iki akademisyen hem öğrencilere meslek edinme ve revaçta olan meslekler hakkında bilgi verirken hem de sigaranın zararları ve kanser hakkında sunum yaptı. Nehir Düğün Salonu'nda yapılan panele vatandaş ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Boyabat Kaymakamlığı'nın organize ettiği panele katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Demircan ve Bülent Ecevit Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Nejat Demircan kardeşler Boyabatlılarla buluştu. Aynı zamanda Sinop Ayancıklı olan uzman kardeşler panele katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı. İlk olarak söz alan Bülent Ecevit Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Nejat Demircan, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Sınavlarda başarılı olmanın püf noktaları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Demircan, başarının altında yatan tek gerçeğin çok çalışmak olduğunu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Demircan ise geleceğin revaçta olan meslekleri hakkında bilgi verdi.

Yapılan bu sunumların ardından panelin ikinci bölümüne geçildi. İki uzman kardeş ikinci bölümde sigaranın zararları ve akciğer kanseri üzerinde konuştu. İlk söz Doç Dr. Nejat Demircan sigaranın zararları üzerinde konuşurken, Prof Dr. Sedat Demircan da kanserde erken teşhis ve tedaviyi anlattı.

Panelin sonunda Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş iki uzman kardeşe plaket takdim ederek teşekkür etti. Programa Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Tosunoğlu, davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sigaranın Zararları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement